Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deposu yakılan atık kağıt işçilerinden açıklama: “Kimlik kontrolü yaptılar, göçmen olmadığını teyit etmelerine rağmen arkadaşımızı darp ettiler”

İstanbul Ataşehir’de bir çocuğun “yabancı uyruklu kişilerden kaçmaya çalışırken yaşamını yitirdiği” iddiasının ardından saldırıya uğrayan atık kağıt işçileri bugün (14 Haziran) Yenisahra’da basın toplantısı düzenledi. Depoları yakılan işçiler, İstanbul Valiliği’ni olayla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

İstanbul Ataşehir’de, 15 yaşındaki S.Ç.’nin “yabancı uyruklu kişilerden kaçmaya çalışırken yaşamını yitirdiği” iddiasından sonra depoları yakılan atık kağıt işçileri bugün (14 Haziran) Yenisahra’da basın toplantısı düzenledi.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, işçilerin geri dönüşüm depolarına gerçekleştirilen saldırılara dair açıklamalarda bulundu. Kağıt işçileri, İstanbul Valiliği’nin S.Ç.’nin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Kimlik kontrolü yaptılar, göçmen olmadığını teyit etmelerine rağmen arkadaşımızı darp ettiler

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu, S.Ç.’nin hayatını kaybetmesinden sonra çeşitli sosyal medya hesaplarının halkı doğrudan ya da dolaylı yollarla sokağa çağırdığını ileri sürdü. Mendillioğlu, Olayların aktarıldığı şekilde yaşandığına dair bilgiyi nerden aldınız? Eğer emniyetten aldıysanız bu bilgiyi sızdıran emniyet mensupları kimlerdir? Bu soruyu cevaplamazsanız açıkça söylüyoruz ki bu haberleri halkı birbirine düşürmek için kasıtlı olarak yayan provokatörlersiniz dedi.

Olayın nasıl yaşandığına dair bilgi verme yükümlülüğünün valide olduğunu belirten Mendillioğlu, son günlerde yaşadıkları saldırıları şu sözlerle anlattı:

Selahattin kardeşimizin ölümünden sonra sosyal medya ve diğer iletişim kanallarından örgütlenen bir güruh Afganlar yaşadığı gerekçesiyle kağıt depolarını bastılar. Kimlik kontrolü yapma cüretini bile kendilerinde gördüler ve göçmen olmadığını teyit etmelerine rağmen kağıtçı arkadaşlarımızı darp ettiler.”

Gelen gruplara Afgan değiliz dedik ama yine de saldırıya uğradık

Irkçı saldırılara uğradıklarını belirten geri dönüşüm deposu çalışanı Vahdettin Akıncı, bir grubun kendilerine kimlik sorduğunu ve Afgan olmadığının anlaşılmasına rağmen bir arkadaşını bıçakladığını iddia etti. Aynı grubun kendilerini yaşadıkları bölgeden çıkartmak için yaşadıkları depoyu yağmaladıklarını da öne süren Akıncı, Biz buranın vatandaşıyız. Eğer göçmenlere yönelik bir sıkıntıları varsa gerekirse o insanlarla beraber protesto da yaparız ama insanlara saldırmayalım sonuç olarak mülteciler de insan diye konuştu.

Neler olmuştu?

15 yaşındaki S.Ç.’nin 11 Haziran gecesi İstanbul Ataşehir’de yabancı uyruklu kişilerin saldırısından kaçmak isterken aracın altında kalarak hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Olayın ardından iki şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.