Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle verin”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları buluşmaları kapsamında Sincan ve Etimesgut ilçe örgütleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle verin” dedi. CHP lideri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen “adil olmayan” kararı tanımadıklarını ve Kaftancıoğlu’nun görevi başında olduğunu söyledi.

“Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı programda, “Gelin bizim partiye oy verin’ yok arkadaşlar. Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın. İşsiz evlatlarınızı, fakir fukarayı, esnafı düşünün. Evinde tencere kaynamayan kadının halini düşünün ondan sonra vicdanınızın neyi emrediyorsa gidip, oyunuzu o partiye verin. Bu kadar açık ve net söylüyorum” diye konuştu. 

“Siyaset kamplaşma alanı değildir” 

Kılıçdaroğlu, “Komşularımızın kimliğini, yaşam tarzını sorgulamaya başladık. Bunlar yanlıştır. Siyaset kamplaşma alanı değildir. Siyaset vatandaşa nasıl hizmet ederim bunu anlatma olayıdır. Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Bunu beraber yapacağız” dedi. 

“Belediye başkanlarının önünde binlerce işsiz dilekçesi var” 

Bu düzen kime yaradı?” diye soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Üniversite mezunlarına bakıyorum. Bir anne, baba evladını üniversiteye daha iyi hayat şartlarına kavuşsun diye yolluyor. Boğazından kesiyor, evladını okutuyor. Çocuk üniversiteden mezun, işsiz. Bir evde, bir işsiz varsa, o evde huzur yoktur. Hangi belediye başkanının önüne giderseniz, binlerce işsiz dilekçesi var. Demek ki bu düzen onlara da yaramadı. Bu düzen kime yaradı? Ben dilimin döndüğü kadar anlattım ama yaşayarak öğreniyoruz şimdi. Sarayda oturanlar keyifleri yerinde, hiçbir dertleri yok onların. Çocukları işsiz değil. Paralarla, dolarlarla oynuyorlar. Türkiye’den milyon dolarları ABD’ye gönderiyorlar. Gökdelen kuruyorlar.”

“Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz”

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP üyeliği düşürülen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında şunları söyledi:

“Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır, il başkanı olarak görev yapıyor. Canan Kaftancıoğlu’nu il başkanı olarak yüreğimize yazılmış vaziyettedir. Yapılan uygulamanın adil bir uygulama olmadığını biliyoruz. Adaletsizliğe boyun eğmeyeceğiz. Bizim en temel özelliğimiz o. Adaletsizliğe boyun eğerseniz yeni adaletsizliklere kapı aralamış olursunuz. Canan hanım ne yaptı? Neden il başkanlığı düşürülüyor? Birilerinin talimatıyla, birilerinin isteği üzerine. Biz birilerinin talimatına ‘evet’ mi diyeceğiz? Demeyeceğiz. Bizim ruhumuzda Kuvayımilliye vardır. Biz mücadele ediyoruz, mücadeleyi adalet için yapıyoruz. Hukuka, adalete saygılıyız ama adalet, adalet olduğu sürece.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.