Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’daki ekonomik krize çözüm önerisi: “Daha az çay için”

Pakistan Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı ve eski İçişleri Bakanı Ahsan İkbal, yüksek ithalat faturalarını düşürmek için halka çay tüketimini azaltma çağrısında bulundu. İkbal, “Halkımıza günlük çay tüketimini bir ya da iki bardağa düşürmeleri çağrısı yapıyorum” dedi.

Pakistan Ulusal Meclisi Üyesi Ahsan İkbal, günde bir ya da iki bardak çay içmenin ülkedeki yüksek ithalat masraflarını azaltacağını söyledi. Pakistan’ın şu anki döviz rezervlerinin, ülkenin ancak iki aylık ithalat masraflarını karşılayabileceği belirtiliyor.

Dünyanın en büyük çay ithalatçısı olarak bilinen Pakistan, geçen yıl çay ithalatına 600 milyon dolardan fazla para harcadı.

Pakistan Federal Planlama ve Kalkınma Bakanı Ahsan İkbal, “Çayı borçla ithal ettiğimiz için milletimizi çay tüketimini bir ya da iki bardağa düşürmeye çağırıyorum” dedi.

Pakistan’ın döviz rezervleri şubat ayında yaklaşık 16 milyar dolarken, haziran ayındaki döviz rezevleri 10 milyar doların altına düştü.

Pakistan’da nisan ayında yapılan parlamento oylamasında eski Pakistan Başbakanı İmran Han’ın koltuğunu Şahbaz Şerif almıştı. Göreve geldikten kısa bir süre sonra Şerif, İmran Han hükümetini ekonomiyi yanlış yönetmekle suçlamış ve hükümetinin ekonomiyi tekrar rayına oturtmakta çok zorlanacağını söylemişti.

İslamabad hükümeti geçen hafta, Uluslararası Para Fonu’nu (IMF), durdurduğu 6 milyar dolarlık kurtarma programını yeniden hayata geçirmeye ikna etmek için 47 milyar dolarlık yeni bir bütçe açıklamıştı.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.