Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: İngiltere, 94 yıl sonra ev sahibi olduğu bir maçta en ağır yenilgisini aldı – Almanya, İtalya’yı 5 gol ile geçti

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında İngiltere, sahasında Macaristan’a 4-0 mağlup oldu ve 94 yıl sonra ev sahibi olduğu bir maçta en ağır yenilgisini aldı. Almanya ise konuk ettiği son Avrupa şampiyonu İtalya’yı 5-2 yenerek gövde gösterisi yaptı. 

İngiltere’den tarihi hezimet

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2020) finalisti İngiltere, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup maçında Macaristan ile kozlarını paylaştı. İngiltere’nin Wolverhampton şehrindeki Molineux Stadyumu’nda oynanan karşılaşma tarihi bir skora sahne oldu.  

Marco Rossi’nin Macaristan’ı karşısında sahada varlık gösteremeyen ev sahibi, ilk devreyi Roland Sallai’nin golü ile 1-0 yenik kapattı. Molineux’u dolduran taraftarlar, takımlarını soyunma odasına giderken yuhaladı. İkinci yarı ise İngiltere için tam bir kâbusa dönüştü. 70. dakikada Sallai ile farkı ikiye çıkaran Macaristan, maçın son bölümünde Zsolt Nagy ve Daniel Gazdag’ın kaydettiği goller ile tarihi bir galibiyete imza attı. Marco Rossi’nin öğrencileri, böylelikle İngiltere’ye grupta oynadığı iki karşılaşmada toplam beş gol atarken kalesini ise gole kapattı.

İngiltere, büyük bir kaosun içine girdi

94 yıl sonra sahasındaki en ağır mağlubiyeti alan İngiltere’de taşların yerinden oynadığı görülüyor. Menajer Gareth Southgate de yaptığı hamleler ile durumun vahametini gözler önüne seriyor. 85. dakikada Harry Maguire’ın oyuna girmesi, bu duruma örnek olarak verilebilir. Öyle ki İngiliz taraftarlar, karşılaşmanın son dakikalarını Maguire’ı ıslıklamak ile geçirdi. Southgate, böylelikle son dönemin en tartışmalı isimlerinden Harry Maguire’ın psikolojik olarak daha da kötü etkilenmesine sebep oldu.

İngiltere’nin, 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında Katar’ın ev sahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası öncesinde sadece iki maçı kaldı. UEFA Uluslar Ligi grubunda son sırada yer alan ve bir alt lige düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalan İngiltere, Dünya Kupası’na kadar olan bölümde Almanya ve İtalya ile karşılaşacak. İran, ABD ve Galler ile B Grubu’nda mücadele edecek “Üç Aslanlar”, o güne kadar formunu yeniden yakalamaya çalışacak. 

Almanya, İtalya’yı ezdi geçti

UEFA Uluslar A Ligi 3. Grup’ta Almanya ile İtalya karşı karşıya geldi. Panzerler, Mönchengladbach ketindeli Borussia-Park’ta konuk ettiği son Avrupa şampiyonu İtalya’yı Timo Werner (2), Thomas Müller, İlkay Gündoğan ve Joshua Kimmich’in golleri ile 5-2 mağlup ederek adeta gövde gösterisi yaptı. İtalya’nın golleri ise Gnoto ve Bastoni’den geldi. Bu sonucun ardından Almanya puanını 6 yaparken, İtalya 5 puanda kaldı. 

EURO 2020’nin şampiyonu İtalya, son dönemde aldığı kötü sonuçlar ile kamuoyunu şaşırtıyor. FIFA Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanamayarak büyük hayal kırıklığı yaratan İtalya, Finalissima’da ise COPA America şampiyonu Arjantin’e boyun eğmişti. Roberto Mancini’nin öğrencileri, UEFA Uluslar A Ligi’nde oynadığı dört maçtan da sadece bir galibiyet çıkarabildi. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=uFJ1aXnC9YA

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.