Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerden 16’sı tutuklandı

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilerden 16’sı tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran’da 20’si gazeteci 22 kişi gözaltına alınmıştı. Jinnews Müdürü Safiye Alagaş ile Mezopotamya Ajansı editörü Aziz Oruç da tutuklananlar arasında.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 20’si gazeteci 22 kişi 8 Haziran’da gözaltına alınmış, dün (15 Haziran) tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 16’sı tutuklandı.

Tutuklanan gazetecilerin isimleri şöyle: Aziz Oruç, Elif Üngür, Lezgin Akdeniz, Abdurrahman Öncü, İbrahim Koyuncu, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Ali Ertaş, Mehmet Şahin, Neşe Toprak, Ömer Çelik, Ramazan Geciken, Remziye Temel, Safiye Alagaş, Serdar Altan, Suat Doğuhan ve Zeynel Abidin Bulut.

Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen ise serbest bırakıldı.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), gazetecilerin tutuklanmasının ardından Twitter’dan şu paylaşımı yaptı: “8 Haziran’da evlerine ve işyerlerine yapılan baskınlar ile gözaltına alınan 20 Kürt gazeteciden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 gün boyunca ne ile suçlandıklarını bilmeyen gazetecilere dün ise yalnızca mesleki faaliyetleri suçlama konusu yapılarak soruldu. 8 Haziran’da evlerine ve işyerlerine yapılan baskın ile gözaltına alınan 20 Kürt gazetecinin 16’sının bu sabaha karşı tutuklanması ile birlikte Türkiye’de artık en az 56 gazeteci ve medya çalışanı cezaevinde bulunuyor.”

Gazeteci Sibel Yükler de Twitter’dan tutuklanan Ömer Çelik’in fotoğrafını paylaştı ve Çelik’in mesajını iletti:

“Dayanışma gösteren herkese çok teşekkürler, yükümüz onlarda.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.