Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan’dan Yeneroğlu ile tartışan polise tepki: “Herkes haddini hududunu bilecek, kimse kamu gücüne sığınıp halka parmak sallayamaz!”

Polisin daha önce “Sizi burada istemiyoruz” diyerek baskın düzenlediği Somalili Mohamed Isse Abdullahı’nın Ankara-Kızılay’da işlettiği dükkanın tabela açılışına müdahale etmesi ve DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile polis arasında gerginlik yaşanmasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan açıklama geldi. Babacan, “Emniyet güçleri vatandaşa hizmet etmek için vardır, saygısızlık ve hakaret için değil! Herkes haddini, hududunu bilecek. Kimse kamu gücüne sığınıp halka parmak sallayamaz!” dedi.

Medyascope’un haberini Twitter hesabından paylaşan Babacan, yaşananlara tepkisini şöyle dile getirdi:

“Emniyet güçleri vatandaşa hizmet etmek için vardır, saygısızlık ve hakaret için değil! Herkes haddini, hududunu bilecek. Kimse kamu gücüne sığınıp halka parmak sallayamaz! Hakkın yanında dimdik duran Sayın Yeneroğlu’na yapılan muameleyi esefle kınıyorum”

Ne olmuştu?

Yaklaşık üç yıldır polis baskınlarına maruz bırakılan Mohamed Isse Abdullahı’nın Ankara Kızılay’daki dükkanına tabela asmasına polis yine müdahale etti. Planlanan açılış saatinden kısa süre önce dükkana gelen polisler açılışı engellemeye çalışırken dükkan önüne gelen DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis arasında gerginlik yaşandı. Polis, gazetecilerin görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

Bir polisle tartışan Yeneroğlu, “Kızılay’ın göbeğinde ırkçılık yapıyorsunuz, hukuksuz talimatları uygulamayacaksınız, haddinizi bileceksiniz” dedi. Polis ise Yeneroğlu’na “Haddini sen bileceksin, o parmağını sallamayacaksın” diyerek cevap verdi. 

Tartışma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yeneroğlu, “Polisin ırkçı motivasyonlu baskınlar yapması ve ‘Sizi burada görmek istemiyoruz’ yaklaşımı içinde bulunması hukuksuz uygulamalardır” dedi.

Polis, Mustafa Yeneroğlu’nun ayrılmasından sonra hiçbir resmi belge göstermeden “Renkleri rahatsız edici” diyerek tabelanın renkli yerlerini zorla beyaza boyattı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.