Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Kanada GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın dokuzuncu yarışı dün (19 Haziran), Kanada’nın Montreal şehrindeki 4,361 kilometrelik Circuit Gilles-Villeneuve Pisti’nde 70 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun dokuzuncu yarışı Kanada’nın Montreal şehrinin ev sahipliğinde Circuit Gilles-Villeneuve Pisti’nde yapıldı. Startta liderliğini koruyan Max Verstappen, 9. turda takım arkadaşı Sergio Perez’in aracının arızalanması üzerine devreye giren sanal güvenlik aracı uygulaması sırasında “pit stop” gerçekleştirdi.

Lastik değişimi esnasında Verstappen üçüncülüğe gerilerken, yarışın yeni lideri ise Ferrari’den Carlos Sainz oldu. Hollandalı pilottan 11 tur sonra “pit stop” yapan Sainz, 44. turda Verstappen’in lastik değiştirmesiyle liderliği geri aldı. AlphaTauri’den Yuki Tsunoda’nın kazası sonrası 50. turda başlayan güvenlik aracı periyodunu fırsata çeviren Sainz, daha yeni lastiklerle ikinci sırada piste döndü. Fakat Sainz’ın son 15 turdaki baskısına direnen Verstappen, sezonun altıncı, kariyerinin 26. yarış birinciliğine ulaştı.

Red Bull’dan Max Verstappen’den 0.9 saniye sonra bitişe gelen Ferrari’den Carlos Sainz ikinci, liderin 7 saniye uzağındaki Mercedes’ten Lewis Hamilton ise üçüncü oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ise 19. cepten başladığı yarışı beşinci sırada bitirdi.

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 Kanada Grand Prix’sinde puan alan pilotlar (Yarışı yedinci bitiren Fernando Alonso, Valtteri Bottas’ın geçişini kural dışı savunduğu için dokuzunculuğa düştü. Yeni sonuçlara göre Bottas yedinci, Zhou sekizinci oldu):

https://twitter.com/F1/status/1538641666852134912?s=20&t=iLj9vSV5bAgFY9Wh-mgWAw

Puanını 175’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Verstappen, en yakın takipçisi Perez ile arasındaki farkı 46 puana yükseltti. Formula 1’de pilotlar ve takımlar klasmanı şöyle oluştu:

Sezonun 10. yarışı Britanya Grand Prix’si, 3 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.