Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Almanya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Fabio Quartararo gördü

MotoGP’de 2022 takviminin onuncu yarışı, dün (19 Haziran) Almanya’nın ev sahipliğindeki 3,7 kilometrelik Sachsenring Pisti’nde 30 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın onuncu ayağı Almanya’nın ev sahipliğinde Sachsenring Pisti’nde düzenlendi. İlk virajda ele geçirdiği liderliği yarış boyunca bırakmayan Monster Energy Yamaha pilotu Fabio Quartararo, damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun üçüncü, kariyerinin 11. galibiyetini elde etti.

Bitiş çizgisini Fabio Quartararo’dan 4,9 saniye sonra geçen Prima Pramac’tan Johann Zarco ikinci, liderin 8,3 saniye gerisindeki Ducati Lenovo’dan Jack Miller ise üçüncü sırayı aldı.

Fabio Quartararo zaferini taraftarlarıyla kutladı:

MotoGP Almanya Grand Prix’sinde podyuma çıkan pilotların zafer pozu:

MotoGP Almanya GP’de Fabio Quartararo’nun zaferinin özeti:

Geçen yılın şampiyonu Quartararo, puanını 172’ye yükselterek pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürdü:

Sezonun 11. yarışı Hollanda Grand Prix’si, 26 Haziran Pazar günü düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.