Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, Kaftancıoğlu için Yargıtay’a yazı gönderdi: “Yasanın vermediği bir yetki kullanıldı, kararınızdan dönün”

CHP, geçen hafta Yargıtay kararıyla parti üyeliği düşürülen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için Yargıtay’ Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdi. Yazıda üyelikten düşürme kararının geri alınması talep edildi.

CHP, Yargıtay kararıyla parti üyeliği düşürülen Kaftancıoğlu için Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin imzasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdi. Başsavcıya seslenilen yazıda, Kaftancıoğlu hakkında verilen karardan dönülmesi çağrısında bulunuldu ve “Başsavcılığınız yasada olmayan bir yetkiyi kullanarak bir işlem tesis etmiştir” denildi.

“Yasanın vermediği bir yetki kullanıldı”

Yargıtay’ın kararına karşı kime ve hangi koşullarda başvurulabileceğini de açıklanmadığı belirtilen yazıda kararın hukuka aykırı olduğu belirtilerek, “Yargıtay Başsavcılığı yasanın vermediği bir yetkiyi kullanarak bir parti üyesini sicilden silemez” görüşüne yer verildi.   

CHP’nin gönderdiği yazının tamamı şöyle:

Ne olmuştu?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 6 Eylül 2019’da mahkûmiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamladı. Üst mahkemenin kararına göre, Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı iki dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu’nun aldığı hapis cezalarının 4 yıl 11 aylık bölümü Yargıtay tarafından onandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.