Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 2 sürücüsü Juri Vips, ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Red Bull’dan uzaklaştırıldı

Red Bull Racing, Formula 2’de Hitech takımı adına mücadele eden 21 yaşındaki sürücüsü Juri Vips’in ırkçı sözlerini gerekçe göstererek Estonyalı pilot ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı.

2018 yılından bu yana Red Bull’un sürücü geliştirme programının parçası olan Estonyalı pilot Juri Vips, katıldığı Twitch yayınında ırkçı bir dil kullanarak kariyerinde iz bırakacak bir lekeye imza attı. 2020 yılında Formula 2’de yarışmaya başlayan ve Red Bull’un desteklediği Hitech takımı adına mücadele eden Vips, Twitch yayınında oyun oynadığı esnada “nigga” kelimesini kullandı. 

Red Bull Racing, salı günkü (21 Haziran) olayın ardından harekete geçti. Formula 1 takımı, Juri Vips’in ırkçı konuşma yapmasını gerekçe göstererek Estonyalı pilotu ile ilişkilerini derhal askıya aldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Red Bull Racing, olayla ilgili tam soruşturma tamamlanana kadar, genç sürücü Juri Vips’i derhal geçerli olmak üzere tüm takım görevlerinden askıya aldı. Organizasyon olarak ırkçı dil kullanımına ve hareketlere karşıyız ve bunlara toleransımız sıfırdır” denildi.

Juri Vips özür diledi

Juri Vips, takımdan uzaklaştırılmasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yaparak özür diledi. 21 yaşındaki sürücü, “Oyun anında kullandığım ofansif dil sebebiyle herkesten özür dilerim. Yaptığım kabul edilemez bir şey ve benim değerleri ve ilkeleri asla yansıtmıyor. Hareketimden ötürü büyük pişmanlık içerisindeyim. Yürütülecek soruşturmada benden ne istenirse yapmaya hazırım” dedi.

Juri Vips’in Formula 2’deki takımı Hitech ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.