Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (34) | Yeni Türkiye markasının ideolojisi – Kaya Genç yorumladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 Aralık 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, ihraç edilen ürünlerde “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresinin kullanılmaya başlanacağı belirtilmişti.

Genelgede, “Türkiye” markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum, kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda, “Turkey”, “Turkei”, “Turquie” ve benzeri ibareler yerine “Türkiye” ibaresi kullanılacağı da aktarılmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran Salı günü, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde uluslararası alanda “Turkey” olarak kullanılan isminin “Türkiye”ye çevrilmesiyle ilgili konuşmuş, “Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız” demişti.

“Hızlı ve Kısa Yorum”da yazar Kaya Genç yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.