Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Yüzme Şampiyonası’nda suda bilincini kaybedip bayılan ABD’li yüzücü Anita Alvarez’i antrenörü kurtardı

Dünya Yüzme Şampiyonası’nda ABD’yi temsil eden Anita Alvarez, gösteri sırasında suda bilincini kaybedip bayıldı. Havuzun dibine doğru batan Alvarez’i suya atlayan antrenörü Andrea Fuentes kurtardı. 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Yüzme Şampiyonası’nda korku dolu anlar yaşandı. Tek kadınlarda dün akşamki (22 Haziran) serbest final mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) temsil eden Anita Alvarez, gösterisinin ardından suda bilincini kaybedip havuzun dibine batmaya başladı. Alvarez’in boğulduğunu gören antrenörü Andrea Fuentes ise suya atlayarak genç yüzücüyü yüzeye çekmeyi başardı. Fuentes, korku dolu anların ardından İspanyol spor gazetesi MARCA‘ya yaptığı açıklamada, “Büyük bir korkuydu. Cankurtaranlar yapmadığı için ben atlamak zorunda kaldım. Korktum çünkü nefes almadığını gördüm ama şimdi durumu çok iyi” dedi.

Sağlık ekipleri tarafından havuzdan çıkartılan Anita Alvarez’in durumunun iyi olduğu açıklandı. Alvarez, bayılmasının nedeninin tespit edilebilmesi için önümüzdeki birkaç gün boyunca tıbbi testlerden geçecek. Dört olimpiyat madalyası sahibi 25 yaşındaki Alvarez, geçen yıl Barselona’daki olimpiyat elemeleri sırasında da baygınlık geçirmişti.

Kaynak: MARCA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.