Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (25 Haziran 2022): Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü ve İsmailağa Cemaati’nin geleceği | Cumartesi Anneleri’ne polis müdahalesi

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze namazı dün (24 Haziran) Fatih Camii’nde kılındı. 93 yaşında vefat eden Ustaosmanoğlu, cenaze merasiminin ardından Edirnekapı’ya defnedildi. Cenaze merasimine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve devlet erkânından birçok isim katıldı. Cenaze töreninde İsmailağa Cemaati’nin yeni liderinin Hasan Kılıç olduğu da açıklandı.

Cumartesi Anneleri, 200 hafta sonra Galatasaray Meydanı’na çıkmak istedi. Zırhlı araçlar ve barikatlarla geniş güvenlik önlemleri alan polis Cumartesi Anneleri’nin açıklama yapmasına izin vermedi. Polis, Cumartesi Anneleri’ni ve hak savunucularını gözaltına aldı.

Haber Hafta Sonu’nda Gamze Elvan, Tayfun Atay ile Ustaosmanoğlu’nun ölümünü ve Nakşibendiliğin geleceğini, Ufuk Çeri ile Cumartesi Anneleri’nin 900. haftasını konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.