Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu başlıyor – Bahrain Victorious takımı, bir haftada ikinci kez polis tarafından arandı

Bisiklet sporunun en prestijli organizasyonu Fransa Bisiklet Turu ya da global adıyla Tour de France bugün (1 Temmuz) başlıyor. Turun bu yıl düzenlenecek 109. edisyonu Danimarka’nın Kopenhag şehrinden başlayacak ve 24 Temmuz’da Paris’te sona erecek. 2022 Fransa Bisiklet Turu’nda 18 UCI World Tour ve dört UCI Pro Tour takımından toplam 176 sporcu mücadele verecek.

109. Fransa Bisiklet Turu, bugün Türkiye saati ile 17.00’de Kopenhag-Kopenhag (Danimarka) arası koşulacak 13.2 kilometre uzunluğundaki bireysel zamana karşı etabı ile start verecek. Toplamda 21 etaptan oluşacak turda 3328 kilometre yol katedilecek.

Birinci etap profili

Bu yılki tüm etapların listesi ise şöyle:

Bu yılki turda gözler yine UAE Team Emirates takımının 23 yaşındaki Sloven genç yıldızı Tadej Pogacar’da olacak. Son iki yılda zorlu tırmanış etaplarında oldukça güçlü gözüken ve domestiklere sahip olmadan tek başına çıkarak sarı mayoyu elde eden Pogacar, üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etmeyi hedefliyor.

Bir diğer favori isim ise Jumbo-Visma takımının 29 yaşındaki Sloven bisikletçisi Primoz Roglic. 2020 yılında dramatik bir şekilde son etapta sarı mayoyu kaybederek ikincilik ile yetinmek zorunda kalan Roglic, 2021’de ise yaşadığı kaza sonucu tura erken veda etmek zorunda kalmıştı. Sloven bisikletçi, bu yıl tüm hayal kırıklıklarını geride bırakarak kariyerine bir Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu eklemek istiyor. 

Turdaki diğer favori ise Ineos Grenadiers takımından 2018 şampiyonu 36 yaşındaki Galli bisikletçi Geraint Thomas. Takım halinde 2019 yılından beri Fransa Bisiklet Turu genel klasman birinciliğinden uzak kalan Ineos, bu yıl Geraint Thomas’ın etrafında getirdiği güçlü kadro ile sarı mayoyu tekrar elde etmek istiyor. 

Öte yandan Bora-Hansgrohe takımından 26 yaşındaki Rus bisikletçi Aleksandr Vlasov ve Team DSM takımından 31 yaşındaki Fransız bisikletçi Romain Bardet de turda sürpriz yapabilecek isimler olarak öne çıkıyor. 

Turda yer alacak takımlar ve kadroları:

https://www.letour.fr/en/riders

109. Fransa Bisiklet Turu’nu değerlendirdiğimiz yayınımıza buradan ulaşabilirsiniz:

Danimarka polisi, Fransa savcılığının emriyle Bahrain Victorious takımını bir haftada ikinci kez aradı

Geçen yıl turda üç etap galibiyeti elde Bahrain Victorious takımının Brondby’de kaldığı otel, dün (30 Haziran) sabah 05.30’da Fransız savcıların talepleri doğrultusunda Danimarka polisince ikinci kez basılarak arama yapıldı. Bahrain Victorious takımının kaldığı otelde geçen pazartesi (27 Haziran) günü de bir arama gerçekleştirilmişti.

Bahrain Victorious takımı aramanın ardından şu açıklamayı yaptı: “Polis memurları tüm takım araçlarını, personel ve bisikletçilerin odalarını aradı. Takım memurların talepleri doğrultusunda iş birliği yaparak aramanın iki saat içinde tamamlanmasını sağladı ve takımdan hiçbir eşyaya el konulmadı. Polis aramalarının ardından takım şimdi dünyanın en büyük ve en iyi bisiklet yarışı Fransa Bisiklet Turu’na odaklanmaya çalışıyor.”

Perşembe günü yapılan baskın esnasında Bahrain-Victorious ekibi ile aynı otelde bulunan Groupama-FDJ bisikletçisi Stefan Küng de polislere tepki gösterdi. Küng, “Bu baskınlar hepimizin hileci olduğu izlenimini veriyor ve bu hiç hoş değil. Umarım bir şey varsa kovuştururlar. Ama hiçbir şey çıkmazsa da kamuoyundan özür dilemelerini bekliyorum” diye konuştu.

Haftanın başındaki aramalardan sonra konuşan Bahrain-Victorious performans direktörü Vladimir Miholjevic ise uygulamayı şöyle eleştirmişti: “Bu hafta bebekler gibi uyudum ve atlar gibi çalıştım. Bunları neden yaptıklarını bilmek istiyoruz. Nasıl çalıştığımızı merak eden birileri varsa bir süreliğine ekibimize katılarak sporcularımızın ve personellerimizin bu sonuçlara ulaşmak için harcadıkları çabayı anlayacaktır.”

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.