Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu: İkinci etabın ardından

Fransa Bisiklet Turu’nun ikinci etabını Quick-Step AlphaVinyl takımından Fabio Jakobsen kazandı.

Roskilde-Nyborg arasında koşulan, 202,2 kilometre uzunluğunda, toplu sprint finişine sahne olan etabı Quick-Step AlphaVinyl takımından 25 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Fabio Jakobsen kazandı. Jumbo-Visma takımından Belçikalı Wout van Aert ikinci sırayı elde ederken, Trek-Segafredo takımından Danimarkalı Mads Pedersen ise üçüncü oldu.

İkinci etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

50 kilometre kala: Harika manzaraya sahip Great Belt köprüsüne 30 kilometreden az bir mesafe kaldı. Yarış direktörü Christian Prudhomme bu güzel görüntüyü yakalayabilmek için bu noktayı tura katmak istemişti. Pelotonun önünde ise kargaşa devam ediyor. Ineos Grenadiers yavaş yavaş öne çıkmaya başlıyor.

40 kilometre kala: Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux takımından Sven Erik Bystrom takipçilerine karşı hâlâ 30 saniyelik avantaja sahip. Arka tarafta kazaya karışan Martijn Tusveld (Team DSM), Patrick Kondrad (Bora Hansgrohe) ve Krists Neilands (Israel Premier-Tech) üçlüsü sorun yaşıyor. 

30 kilometre kala: Kaçıştaki Bystrom yakalandı, Kasper Asgreen önderliğinde Quick-Step Alpha Vinyl takımı pelotonu çekiyor.

20 kilometre kala: Köprünün girişinde EF Education EasyPost takımından Rigoberto Uran ve DSM takımından Kevin Vermaerke kazaya karışıyor. Daha sonra köprü üzerinde de sarı mayoyu taşıyan Yves Lampaert’in karıştığı başka bir kaza meydana geliyor.

15 kilometre kala: Takım arkadaşı Mikkel Honore’nin yardımı ile Yves Lampaert kaza sonrasında tekrar pelotonun önüne geliyor. 

10 kilometre kala: Peloton yaşanan kazalardan sonra tekrardan sakinleşti. Takım arkadaşları, Rigoberto Uran’ı geri getirmek için çaba harcıyor.

5 kilometre kala: Köprü yavaş yavaş sona ererken, sprint finişi için takımlar hazırlıklarını yapmaya başlıyor. Trek-Segafredo’dan Quin Simmons ve Quick-Step AlphaVinyl’den Florian Senechal takım arkadaşları için çalışıyor. 

2.3 kilometre kala: Çok sayıda bisikletçinin dahil olduğu büyük bir kaza meydana geldi. Kazaya karışanların arasında favori isim Tadej Pogacar da var. Neyse ki kaza son 3 kilometre içinde yaşandı genel klasmana büyük bir etkisi olmayacak.

Son kilometre: Son kilometrede Fabio Jakobsen, Wout Van Aert, Mads Pedersen, Peter Sagan ve Jasper Philipsen arasında büyük çekişme yaşanıyor. Son anlarda yaptığı atakla rakiplerini geride bırakan Jakobsen etabın galibi oluyor. Wout Van Aert ise etap ikinciliği ve aldığı 6 saniye zaman bonusu ile sarı mayoyu ele geçiriyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

Turda ilk iki günü de etap galibiyeti ile kapatan Quick-Step AlphaVinyl takımının kutlaması:

İkinci etabın özeti:

İkinci etabın ardından mayo sahipleri:

Tur bugün koşulacak üçüncü ve son Danimarka etabı olan, 182 kilometre uzunluğundaki Vejle-Sonderborg etabıyla devam edecek.

Üçüncü etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.