Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu: Üçüncü etabın ardından

Fransa Bisiklet Turu’nun üçüncü ve Danimarka’da koşulan son etabı olan Vejle-Sonderborg etabını Team BikeExchange-Jayco takımından Dylan Groenewegen kazandı.

Vejle-Sonderborg arasında koşulan 182 kilometre uzunluğundaki son Danimarka etabını Team-BikeExchange-Jayco takımından 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Dylan Groenewegen kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta, Jumbo-Visma takımından Belçikalı Wout Van Aert ikinci sırayı elde ederken, Alpecin-Deceuninck takımından Belçikalı Jasper Philipsen üçüncü oldu. 

Üçüncü etap profili

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar:

50 kilometre kala: 
Kaçıştaki EF Education-Easypost bisikletçisi Magnus Cort Nielsen, pelotonun ön kısmında tempo yapan Bora-Hansgrohe, Lotto-Soudal, Quick-Step AlphaVinyl ve Bahrain-Victorious takımlarının çabasıyla yakalanıyor. Takımlar sprint finişi öncesinde sonlara gelirken sürprize izin vermek istemiyor.

25 kilometre kala: Yarışın son bölümüne doğru girilirken olağan şüpheliler pelotonun önünde avantaj yakalamak istiyor. Kafa rüzgarı ise bisikletçiler için en büyük tehdit.

15 kilometre kala: Peloton finişe doğru giderken puantiyeli mayonun sahibi Magnus Cort Nielsen’in kendi evinde seyirciden aldığı müthiş desteğe bir bakalım.

10 kilometre kala: Yoldaki daralmadan dolayı sıkışan pelotonda birçok bisikletçinin dahil olduğu kaza meydana geliyor.

5 kilometre kala: Az önce meydana gelen kazadan dolayı pelotonda boşluklar oluştu. Birçok bisikletçi geride kalmış durumda. Takımlar sprintlerini koruyarak son anlara sağlam bir şekilde ulaşmayı arzuluyor.

Son kilometre: Son kilometreye girilirken, Alpecin-Deceuninck, İntermarche-Wanty-Gobert Materiaux ve Quick-Step AlphaVinyl takımları liderlik ediyor. Fabio Jakobsen, Chris Laporte, Wout Van Aert ve Dylan Groenewegen’in başabaş geçtiği finiş çizgisinde çok az bir farkla Groenewegen etabın galibi oluyor.

Son kilometrede yaşananlar:

Kazananı belirleyen fotofiniş, inanılmaz küçük bir farkla :

Dylan Groenewegen’in galibiyetin ardından duygusal anları:

Üçüncü etabın özeti:

Üçüncü etabın ardından oluşan mayo tabloları:

Tur bugün Danimarka’dan Fransa’ya taşınmakla geçecek transfer gününün ardından yarın (5 Temmuz) koşulacak 171.5 kilometrelik Dunkerque-Calais etabı ile devam edecek.

Dördüncü etap profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.