Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çinli emlak şirketinden ilginç kampanya: Karpuz ve şeftali karşılığında ev

Çin, ülkede ekonomik koşulların kötüleşmesi nedeniyle düşüşe geçen konut satışlarını yeniden canlandırmaya çalışıyor. Ülkede bazı emlak şirketleri, takasa dayalı kampanyalar düzenleyerek konut satışlarında yeniliğe gitti. Buna göre konut satın almak isteyen kişiler, peşinatlarını karpuz ya da şeftali ile ödeyebilecek.

Çin’de emlak piyasasında yaşanan durgunluk karşısında emlak şirketleri ilginç bir kampanyaya imza attı. Bazı emlak şirketleri ülkedeki konut satışlarını arttırmak için takasa dayalı konut satışlarında yeniliğe gitti. Söz konusu kampanya kapsamında emlak şirketleri ev satın almak isteyen ancak nakit parası olmayan kişilere peşinatlarını karpuz, şeftali, buğday ve sarımsakla ödeme imkânı sunuyor.

Çin’in doğusundaki Nanjing ve Wuxi şehirlerindeki iki müteahhit, konut satışlarının ardından çiftçilerden peşinat olarak karpuz ve şeftali kabul ediyor. Örneğin yaklaşık 250 bin liraya karşılık gelen karpuz peşinat yerine sayılabilecek.

Central China Real Estate’ten bir temsilci ise konut satışları sonrası peşinat olarak buğday kabul edeceklerini açıkladı. Temsilci ayrıca, kampanyanın kırsal bölgede yaşayan çiftçileri hedeflediğini ve 10 Temmuz’da sona ereceğini belirtti. Şirket daha önceden de Çin’de sarımsak sezonunun başladığı mayıs ayında konut satışlarında peşinat olarak sarımsak almayı kabul etmişti.

Çin’de konut krizi derinleşiyor

Gayrimenkul geliştirme şirketi Shiamo Grubu yetkilileri, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’na verdiği demeçte Çin’deki konut krizine ilişkin şunları söyledi:

“2021’in ikinci yarısından bu yana Çin’deki emlak sektöründeki makro değişiklikler ve koronavirüsün etkisi, grubun son aylarda sözleşmeli satışlarında gözle görülür bir düşüş yaşamasına sebep oldu.”

Emlak uzmanları, koronavirüs salgını ve Çin’in makroekonomik durumu sebebiyle konut satışlarında yüzde 25’lik bir düşüş bekliyor.

Kaynak: Bussiness Insider

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.