Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri: Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Büyük Britanya’yı 85-71 ile geçti

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Belarus’un diskalifiye edilmesinin ardından dördüncü maçına çıkan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Büyük Britanya’yı 85-71 yenerek 2. tura yükseldi.

İngiltere’nin Newcastle kentindeki Vertu Motors Arena’da dün (3 Temmuz) oynanan müsabakaya iyi başlayan Ay-Yıldızlı ekip, Larkin, Buğrahan ve Sertaç ile skor üretti. Maçın 5. dakikasını 13-5 önde geçen milliler, Olaseni’nin pota altından, Hesson ile Whelan’ın dışarıdan bulduğu basketlerle 8-0’lık seriye engel olamadı ve 6. dakikada fark 2 sayıya (11-13) indi. Dış atıştan etkinliğini sürdüren ev sahibi takım, Clark’ın 8. dakikadaki basketiyle 16-15 öne geçti. Şehmus ve Melih’in hareketlendirdiği milliler ilk çeyreği 20-18 üstün bitirdi.

Shane Larkin’den harika 3-sayı:

12 Dev Adam, ikinci çeyreğe iyi başlayamadı. Pota altında Olaseni’yi durduramayan milliler, 13. dakikada 24-22 geri düştü. İki takımın da hücumda üretken olamadığı müsabakada Larkin’in 15. dakikadaki 3-sayılık basketiyle üstünlük bir kez daha Ay-Yıldızlılara geçti: 25-27. Karşılıklı basketlerle devam eden müsabakada Türkiye, son dakikada farkı açarak soyunma odasına 11 sayı farkla 42-31 önde gitti.

Buğrahan Tuncer-Şehmus Hazer’den harika bir ortaklık:

Üçüncü çeyrekte oyunun kontrolünü elinde bulunduran A Milli Takım, farkı çift hanede tutmayı başardı. Müsabakanın son çeyreğine 12 Dev Adam’ın 62-51 üstünlüğüyle geçildi. Son periyoda ilk 27 saniyede bulduğu 4-0’lık seriyle giren milliler, iyi oyununu sürdürdü ve 36. dakikada Buğrahan’ın basketiyle 19 sayılık (58-77) fark yakaladı ve mücadeleyi 85-71 kazandı.

Melih Mahmutoğlu’nun pasını Ömer Faruk Yurtseven’in bitirişi maçın en güzel hareketi seçildi:

Bu sonuçla A Milli Takım, ilk tur elemelerini iki galibiyetle tamamladı. Ay-Yıldızlılar, elemelerin ikinci turunda Letonya, Belçika ve Sırbistan ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler