Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Britanya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Carlos Sainz gördü – İspanyol pilot kariyerinin ilk galibiyetini yaşadı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın onuncu yarışı, İngiltere’nin ev sahipliğinde 5,891 kilometrelik efsanevi Silverstone Pisti’nde 52 tur olarak dün (3 Temmuz) koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 10. yarışı İngiltere’nin Silverstone Pisti’nde düzenlendi. Pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz, 2:17:50.311’lik derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçerken, kariyerinin ilk etap zaferine ulaştı.

Olaylı geçen etabın ilk turunda, Alpha Tauri’den Yuki Tsunoda, Alpine’den Esteban Ocon, Mercedes’ten George Russell, Alfa Romeo’dan Guanyu Zhou ve Willams’tan Alexander Albon’un araçları kazaya karıştı. Russell, Albon ve Zhou’nun araçları, kaza sonrasında yarış dışı kaldı.

F1’den yapılan açıklamada, kaza sırasında aracı taklalar atan ve bariyerleri aşmasının ardından tribünlere çarparak durabilen Zhou dahil kazaya karışan bütün pilotların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İlk turdaki kaza nedeniyle yarış, yaklaşık bir saatlik aranın ardından sıralama turları sonucuna göre yeniden başlatıldı. 10. turda Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, Sainz’i bir anlık hatası yüzünden geçerek liderlik koltuğuna oturmasına rağmen aracının lastiğinde yaşadığı sorun nedeniyle bu derecesini koruyamadı ve yarışı yedinci sırada bitirdi.

Yarışın sonlarına doğru Ocon’un aracı yolda kalınca, bir kez daha güvenlik aracı yarışa dahil oldu. Mücadelenin bu bölümünde lider konumda bulunan Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ise diğer pilotların aksine pistte kalıp sert hamurlu lastiklere yarışmayı sürdürdü. Monakolu pilot, bu tercihinin ardından dördüncü sırada yarışı tamamlayabildi.

Yarışı liderin 3.779 saniye gerisinde tamamlayan Red Bull takımın Meksikalı pilotu Sergio Perez ikinci, liderin 6.225 saniye arakasındaki Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Yarıştaki heyecan dolu anlar:

Kariyerindeki ilk puanına ulaşan efsane pilot Michael Schumaher’in oğlu Mick Schumacher’i ilk kutlayan isim Sebastian Vettel oldu:

Yarışı kazanan Carlos Sainz’in podyumdaki zafer pozları:

Pilotlar klasmanında, Verstappen 181 puanla liderliğini sürdürürken takım arkadaşı Perez 147 puanla ikinci, Leclerc ise 138 puanla üçüncü sırada bulunuyor:

Formula 1 markalar klasmanı:

Sezonun 11. yarışı Avusturya Grand Prix’si, 10 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.