Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu: Dördüncü etabın ardından

Fransa Bisiklet Turu’nun Dunkerque-Calais arası koşulan dördüncü etabını Jumbo-Visma takımından Wout Van Aert kazandı.

Fransa Bisiklet Turu’nun Dunkerque-Calais arasında koşulan, 171.5 kilometre uzunluğundaki dördüncü etabını Jumbo-Visma takımından 27 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Wout Van Aert kazandı. Son 10 kilometrede tek başına yaptığı atakla birinciliğe ulaşan Van Aert, genel klasman liderliğini de korudu. Van Aert’in 8 saniye arkasından gelen Alpecin-Deceuninck takımından Belçikalı Jasper Philipsen sprintte herkesi geçerek ikinci oldu. Ancak Van Aert’i fark etmeyen Philipsen etabı kazandığını sanarak coşkulu bir şekilde sevindi. Jumbo-Visma takımından Fransız Chris Laporte ise üçüncü sırayı elde etti.

Jasper Philipsen etap sonunda yaptığı açıklamada, telsizde sorun olduğunu, bu yüzden önde birisinin olduğunu fark edemediğini ve etabı kazandığını sanarak sevinmesinin ardından büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Zafere pedallayan Wout Van Aert’in ve yarışı birinci bitirdiğini sanan Jasper Philipsen’in sevinçleri:

Dördüncü etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde öne çıkanlar ise şöyle:

50 kilometre kala: 
Cofidis takımından Anthony Perez ve EF Education-Easypost takımından Magnus Cort Nielsen’den oluşan kaçış grubu pelotona karşı 1:20’lik avantaja sahip. Nielsen topladığı tırmanış puanları ile Dağların Kralı mayosundaki üstünlüğünü de artırdı.

37 kilometre kala: Magnus Cort Nielsen tırmanış puanlarını topladıktan sonra geri çekildi ve Anthony Perez tek başına kaçışını sürdürüyor ve 1:20’lik avantajını koruyor. Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux takımından Güney Afrikalı Louis Meintjes ise daralan yolda kazanın eşiğinden döndü.

25 kilometre kala: Sprint finişine gitmek isteyen takımlar ve genel klasman iddialıları, kaçıştaki Anthony Perez’i yakalamak için tempoyu artırdı. Fark 35 saniyeye inmiş durumda.

18 kilometre kala: Anthony Perez liderliği bırakmamak için mücadelesini sürdürüyor. Tek başına olmasına rağmen pelotonla arasındaki 30 saniyelik fark devam ediyor.

13 kilometre kala: Anthony Perez ile farkı 12 saniyeye kadar indiren ana grupta Ineos Grenadiers bisikletçilerini ön tarafa göndererek tempoyu artırıyor.

11 kilometre kala: Son tırmanışta Jumbo-Visma takımından Wout van Aert, takım arkadaşı Jonas Vingegaard ve Ineos Grenadiers takımından Adam Yates ile birlikte atağa kalkıyor. 

7 kilometre kala: Takım arkadaşı ve Adam Yates’i de geride bırakan Wout van Aert, liderliği tek başına ele geçirerek farkı 20 saniyeye kadar çıkarıyor. Pelotonda ise takip için takımlar yeterli organizasyonu sağlayabilmiş gözükmüyor. 

3 kilometre kala: Önceki etabın galibi Dylan Groenewegen pelotonun temposuna ayak uyduramayarak kopuyor. Wout van Aert ise farkı 25 saniyeye kadar çıkardı.

Son kilometre: Son kilometre kapısından tek başına geçen Wout van Aert, etap galibiyetine emin adımlarla ilerliyor. İlk üç etapta da ikinci sırayı almıştı, bu kez etap galibiyeti onun. Van Aert’in ardından Jasper Philipsen sprint finişinde ikinci sırayı alıyor. Podyumun son halkası ise Chris Laporte oluyor.

Dördüncü etabın özeti:

Dördüncü etabın ardından oluşan mayo tabloları:

Wout van Aert’in, galibiyetin ardından takım arkadaşları ile birlikte yaşadığı sevinç:

Yarış esnasında Mads Pedersen’in kendi takım aracı ile yaşadığı korku dolu anlar:

Tur bugün Lille-Arenberg arası koşulacak, 157 kilometre uzunluğundaki beşinci etap ile devam edecek.

Beşinci etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler