Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doktor Ekrem Karakaya toprağa verildi, cenazede Sağlık Bakanı Koca protesto edildi

Konya Şehir Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya‘nın cenazesi Kayseri’nin Develi ilçesinde toprağa verildi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yer aldı. Koca, cenazede protesto edildi.

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde dün bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya bugün Kayseri’nin Develi ilçesinde toprağa verildi.

Sekiz çocuklu ailenin üçüncü çocuğu olan Karakaya’nın kız kardeşleri, eşi ve yeğenleri, “Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya” yazan tabutun başında gözyaşı döktü.

Video: Hekimler polis barikatını aştı | Ülke genelinde Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı

Kız kardeşleri, “Sen bizim hem babamız hem ağabeyimizdin, sana daha doyamadık” diyerek ağladı.

Ekrem Karakaya’nın kardeşi Mehmet Murat Karakaya “Kardeşim 22 senelik doktordu. Önlüğü giydiği günden itibaren 7 gün 24 saat çalıştı. Buna Develi, Kayseri, Karabük ve daha sonra çalıştığı Konya halkı şahit. Biz kardeşimle yedi ya da 10 gün bile tatil yapamadık. En son geçen hafta üç saatlik bir konuşma yaptık. ‘Bayram izni alacak mısın?’ dedim. ‘Alamayacağım ağabey, bayramda nöbetlerim var’ dedi.

Video: Konya Valisi hastane önünde yuhalandı

Pazar günü Konya’ya döndü ve çarşamba günü şehit oldu. Sağ olsun sağlık bakanımız geldiler. Cumhurbaşkanımız aradılar. Hepsinden Allah razı olsun.

Ekrem kardeşimin bin resmi hastası varsa bin de gayriresmi hastası vardı. Her derdini söyleyene yardımcı oldu. Biz kendisinden memnunduk. Gurur duyuyorduk. Ümmetin dertleriyle dertlenirdi. Rabb’im rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Bizlere de metanet versin” dedi.

Sağlık çalışanları iki gün iş bırakma kararı aldı

Saldırının ardından doktorlar ve sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma kararı aldı. Doktorlar ve sağlık çalışanları bugün (7 Temmuz) pek çok şehirde eylem düzenlediler. 

Fahrettin Koca protesto edildi

Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cenaze törenine katılan vatandaşlar tarafından protesto edildi. Koca alkışlarla yuhalayıp prostesto edilirken, kalabalıktan “İstifa” sesleri de yükseldi.

Video: Cenaze töreninde Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı

Cenazenin ardından konuşan Koca şunları söyledi:

“Bugün tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Başkasının yaşamını korumak için yemin eden bir hekimimizin canına kıyıldı. Bir baba, bir evlat, bir eş, bir hekim kardeşimizi hayattan kopardılar. Canice katledildi. Şehidimiz doktor Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet içinde vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli. Devlet iradesinin bütün gücüyle yanımızda olduğunu bilelim. Vatandaşlarımıza, halkımıza, özellikle hekim arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza daha çok saygı ve özellikle önemli bir tutum bekliyoruz. Sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarımıza kalkan her el; toplumumuzun, halkımızın canına kastetmiş anlamına gelir. Milletimizin başı sağ olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.