Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doktor Ekrem Karakaya öldürüldüğü yerde anıldı: “Artık yeter, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”

6 Temmuz Çarşamba günü Konya Şehir Hastanesi’nde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından silahla vurularak öldürülen kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya (47), mesai arkadaşları ve meslektaşları tarafından anıldı. Karakaya için gıyabi cenaze töreni düzenlenirken, hekimler can güvenliklerinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

“Yanlış politikalar bizleri hasta ve yakınlarıyla karşı karşıya getiriyor”

Gıyabi cenaze töreniyle başlayan anma töreni, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Konya Şubesi Eş Başkanı Osman Akbaba’nın basın açıklamasıyla devam etti. Akbaba, sağlık çalışanlarının çektiği eziyetlerin artık doruk noktasına eriştiğini söyledi. Üzgün ve öfkeli olduklarını söyleyen Akbaba, “Sağlıkta şiddetin sorumluları yöneticilerdir. Uyguladıkları yanlış politikalar bizleri hasta ve yakınlarıyla karşı karşıya getiriyor. Artık yeter. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi. 

Hekimlerin yürüyüşünü engellemek isteyen polisler başarısız oldu

Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş yapmak isteyen hekimlere polis engel olmaya çalıştı. Yürüyüş için izinlerinin olmadığını söyleyen polisle tartışan hekimler yürüyüşlerine devam etti. Polisler bir kez daha engel olmak isteseler de yürüyüşü durduramayacaklarını anlayarak bu çabalarından vazgeçtiler. Yürüyüşlerini tamamladıktan sonra oturma eylemine geçen hekimlerin bir kısmı daha sonra mesailerine dönerken, bir kısmı grev kararına uyacaklarını belirtti.

Fahrettin Koca Kayseri’de protesto edildi

Öldürülen doktor Ekrem Karakaya’nın naaşı 6 Temmuz akşamı memleketi Kayseri Develi’ye gönderildi. 7 Temmuz günü öğle namazı vaktinde gerçekleşen cenaze törenine korumalarıyla katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca protesto edildi. Vatandaşlar Fahrettin Koca’nın istifasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.