Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gaziantep’te pek çok binası yıkılan Bahadır İnşaat’ın sahibi Ali Ateş’in “taksirle öldürme” suçundan arandığı ortaya çıktı

Kahramanmaraş-Pazarcık’ta 6 Şubat’ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gaziantep’te onlarca insanın ölümüne sebep olan müteahhit Ali Ateş’in “taksirle öldürme” suçundan arandığı ortaya çıktı.

Türkiye, pazartesi günü (6 Şubat) saat 04.17’de meydana gelen depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’ı vurdu. 

Gaziantep’in İslahiye ilçesi depremden en çok etkilenen yerlerden biri. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in deyimiyle 65 bin nüfuslu ilçenin, “Yarısı yok olmuş” durumda. 71 mahalle bulunan ilçede henüz arama kurtarma çalışması başlatılmamış bir çok bina var. Yıkılan binaların önemli bir kısmı ise 10 yaşından küçük.

Vatandaşların ölümüne sebep olan binaları yapan firmalardan biri ise Bahadır İnşaat.

Bahadır İnşaat’ın İslahiye’de en az 11 binası ya yıkılmış ya da oturulamaz halde. Binaların önemli bir kısmı ise 5 yaşından küçük.

Bahadır İnşaat’ın sahibi Ali Ateş ise depremden sonra lüks aracına binerek İslahiye’den çıktı. Bahadır İnşaat’a ait binalardan biri olan Sefa Apartmanı’ndan canlı kurtulan Davut Kaya, Ateş’in peşini bırakmayacaklarını ve şikayetçi olacaklarını söylüyor.

Emniyet kaynaklarından aldığımız bilgiye göre Ateş, kendisine ait bir bina inşaatında bir işçinin ölmesi sebebiyle “taksirle adam öldürme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve aranıyormuş.

Ali Ateş ayrıca İslahiye’nin girişinde bulunan Kanaat Lokantası’nda yemek dağıttırdı.

Lokantanın sahibi Eyüp Köse bu iddiayı doğruluyor ve ekliyor: “Evet yemek dağıttırdı ama burada değil. Telefonla arayarak dağıttırdı.”

Ali Ateş’e telefonla ulaştık ancak sorularımızı yanıtlamadan telefonu kapattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.