Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Profesyonel bisikletçi Moriah Wilson cinayetinin zanlısı Kaitlin Armstrong yakalandı

Dağ bisikletinin yükselen yıldızlarından 25 yaşındaki Moriah Wilson’ı öldürmekle suçlanan 34 yaşındaki yoga eğitmeni Kaitlin Armstrong 43 gün kaçtıktan sonra Kosta Rika’da yakalandı.

Moriah Wilson, 11 Mayıs tarihinde favori gösterildiği Gravel Locos yarışına katılmak için geldiği Austin şehrinde silahla vurularak öldürülmüştü. Armstrong’un erkek arkadaşı başka bir bisikletçi Colin Strickland’ın ayrı oldukları dönemde, Wilson ile kısa bir süre ilişki yaşadığı öğrenildi. Ardından tekrar barışan Armstrong ve Strickland çifti ilişkilierine devam ediyordu. Kıskançlık cinayeti sayabileceğimiz bu durum bisiklet camiasını da derinden etkiledi.

Kaitlin Armstrong 12 Mayıs’ta cinayetle ilgili polis tarafından sorgulandıktan sonra emir komuta zincirinde yaşanan bir hatadan dolayı gitmesine izin verilmişti. Cinayet sırasında Wilson’ın evine giderken kullandığı arabasını ise 13 Mayıs’ta 12 bin dolara yerel bir galeriye satmış. 14 Mayıs’ta ise New York’taki LaGuardia havaalanına gittiği bildirildi. Daha sonra da saklanmak için gittiği Kosta Rica’nın Santa Teresa kentinde yakalanan Armstrong, 29 Haziran’da 43 günlük kaçışının ardından tutuklandı. 

Kaitlin Armstrong’un Kosta Rica’ya giderken kendi pasaportu yerine fiziksel özellikleri benzeyen bir başkasının pasaportu ile yolculuk ettiği açıklandı. Devam eden soruşturma nedeniyle pasaporttaki isim açıklanmazken, Kosta Rika’da Armstrong’un yakalandığı Don Jon’s Yoga Lodge’da kalan Zachary Paulsen, Armstrong’un dolabında iki adet pasaport bulunduğunu bildirdi. Bulunan diğer  pasaportun ise Kaitlin’in kardeşi Christine Armstrong’a ait olduğu raporlandı. Paulsen ayrıca Armstrong’un kılığını değiştirmek için cerrahi operasyonlara 6 bin 350 dolarlık ödeme yaptığı makbuzun bulunduğunu da açıkladı. ABD’ye döndükten sonra elde edilen fotoğrafı, eski haline oranla bir hayli değiştiği kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.