Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayramda hangi yollar ve köprüler paralı?

Resmi Gazete’de bugün (8 Temmuz) yayımlanan cumhurbaşkanı kararına göre, Kurban Bayramı boyunca kamuya bağlı bazı raylı sistem, yol ve köprüler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret projelerini kullananlar ise geçiş ücreti ödemeye devam edecek. 

Bugün saat 00:00’dan itibaren 18 Temmuz Pazartesi saat 00:00’a kadar yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden yararlananlar geçiş ücreti ödemeyecek.

Kurban Bayramı süresince, yani 12 Temmuz Salı günü saat 00:00’a kadar Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferleri ile belediyelere bağlı işletmelerin toplu taşıma hizmetini kullanan yolcular da para ödemeyecek. 

Karar gereğince Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Körfez Geçiş Köprüsü gibi yol ve köprüleri kullananlar ise geçiş ücreti ödemeye devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.