Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 11. yarışı Avusturya GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 11. yarışı, Avusturya’nın ev sahipliğinde 4,318 kilometrelik Red Bull Ring Pisti’nde 71 tur olarak pazar (10 Temmuz) günü koşulacak.

Red Bull Ring

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki bir önceki yarış olan 10. yarışı İngiltere’nin ev sahipliğindeki Silverstone Pisti’nde 3 Temmuz tarihinde yapılmıştı. Yarışı hatırlarsak, pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz, 2:17:50.311’lik derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçerken, kariyerinin ilk etap zaferine ulaştı.

Olaylı geçen etabın ilk turunda, Alpha Tauri’den Yuki Tsunoda, Alpine’den Esteban Ocon, Mercedes’ten George Russell, Alfa Romeo’dan Guanyu Zhou ve Willams’tan Alexander Albon’un araçları kazaya karıştı. Russell, Albon ve Zhou’nun araçları, kaza sonrasında yarış dışı kaldı.

F1’den yapılan açıklamada, kaza sırasında aracı taklalar atan ve bariyerleri aşmasının ardından tribünlere çarparak durabilen Zhou dahil kazaya karışan bütün pilotların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İlk turdaki kaza nedeniyle yarış, yaklaşık bir saatlik aranın ardından sıralama turları sonucuna göre yeniden başlatıldı. 10. turda Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, Sainz’i bir anlık hatası yüzünden geçerek liderlik koltuğuna oturmasına rağmen aracının lastiğinde yaşadığı sorun nedeniyle bu derecesini koruyamadı ve yarışı yedinci sırada bitirdi.

Yarışın sonlarına doğru Ocon’un aracı yolda kalınca, bir kez daha güvenlik aracı yarışa dahil oldu. Mücadelenin bu bölümünde lider konumda bulunan Ferrari sürücüsü Charles Leclerc ise diğer pilotların aksine pistte kalıp sert hamurlu lastiklere yarışmayı sürdürdü. Monakolu pilot, bu tercihinin ardından yarışı dördüncü sırada tamamlayabildi.

Yarışı liderin 3.779 saniye gerisinde tamamlayan Red Bull takımın Meksikalı pilotu Sergio Perez ikinci, liderin 6.225 saniye arakasındaki Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.

Formula 1 Silverstone Grand Prix’sinde heyecan dolu anlar:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 markalar klasmanı:

F1 TV, S Sport 2 ve S Sport Plus’tan yayınlanacak antrenman, sıralama turları ve yarış saatleri:

1. Antrenman Turları 
8 Temmuz Cuma,
TSİ 14.30-15.30

Sıralama Turları
8 Temmuz Cuma,
TSİ 18.00-19.00

2. Antrenman Turları 
9 Temmuz Cumartesi,
TSİ 13.30-14.30

Sprint
9 Temmuz Cumartesi,
TSİ 17.30

F1 Avusturya GP
10 Temmuz Pazar,
TSİ 16.00

Sezonun 12. yarışı Fransa Grand Prix’si, 24 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.