Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının grevde ikinci günü: “Vazgeçmiyoruz, susmuyoruz”

Hekimler ve sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Doktor Ekrem Karakaya’nın (47), hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından silahla vurularak öldürülmesinin ardından başlattıkları eylemlerini bugün (8 Temmuz) de sürdürdü. Karakaya için saygı duruşunda bulunan sağlık emekçileri, “Hiçbir yere gitmiyoruz’’ sloganı attı.

Sağlık çalışanları iki gün iş bırakma kararı aldı

Hekimler ve sağlık çalışanları, silahlı saldırı sonucu öldürülen kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya için 7-8 Temmuz’da iş bırakma kararı aldı. İki günlüğüne iş bırakan hekimler dün ülke genelinde sağlıkta şiddetin önlenmemesini protesto etti.

İl sağlık müdürlükleri önüne yürümek isteyen hekimler ve sağlık çalışanları ile polis arasında arbede yaşandı. 

Doktorlar ve sağlık çalışanları bugün de eylemdeydi.

Ekrem Karakaya için saygı duruşu

Grevlerinin ikinci gününde, hastanelerin önünde toplanan sağlık çalışanları, 6 Temmuz’da silahla vurularak öldürülen Ekrem Karakaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. “Hiçbir yere gitmiyoruz” sloganı atan hekimler ve sağlık çalışanları, basın açıklaması yaptı.

Poliklinikler bugün de kapalıydı

İstanbul’da Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi hastanelerindeki poliklinikler doktorların grevleri sebebiyle bugün de kapalıydı. Hastanelerin sadece acil servisleri hizmet verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.