Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurban Bayramı geldi, vatandaş tatile gidebilecek mi? – “Bizim ev bodrum, bodrumda kalacağım”

Türkiye’de Kurban Bayramı yarın (9 Temmuz) başlıyor. Dört gün sürecek Kurban Bayramı’nda vatandaşlar, tatil planı yapabildi mi, tatile gidebilecek mi sorusunu Medyascope, İstanbul-Fatih’te vatandaşlara yöneltti.

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır 

Fatih’te Medyascope’a konuşan bir vatandaş dışında kimse tatile gidemeyeceğini söylerken, tatile gidecek olan vatandaş, durumunun iyi olduğunu, geçen sene de tatile gittiğini belirtti.

Cerrahpaşa’da bir anne ve oğlu, 25 senedir tatil yapamadıklarını belirtirken, daha önceki bayramlarda torunlarına harçlık verebilirken, bu yıl daha önceki gibi yüksek bayram harçlığı veremeyeceklerini söyledi.

Medyascope’a konuşan başka bir vatandaş, tatil planlarının olmadığını belirtti ve bodrum katta oturduğunu söyleyerek, “Bizim ev bodrum, bodrumda kalacağım” dedi. “Torunlarınıza harçlık verecek misiniz?” sorusuna ise “Onlar bana harçlık versin” yanıtını veren vatandaş, bu yıla kadar ailece tatile çıktıklarını, bu sene ise ekonomik kriz nedeniyle evlerinde oturacaklarını belirtti.

Toplu taşıma ücretsiz olacak

Öte yandan Kurban Bayramı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında ulaşım ücretsiz olacak.

Yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler alınırken, İBB’nin Pendik ve Sancaktepe’deki kurban kesim alanlarına ve ihtiyaç duyulan mezarlıklara ek seferler düzenlenecek.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bugün saat 00.00’da başlayan uygulama kapsamında, 18 Temmuz pazartesi saat 07.00’ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişler ücretsiz olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.