Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık meslek örgütlerinin Sağlık Bakanlığı’na bırakmak istediği siyah çelenge polis el koydu

Ankara’da bir araya gelen sağlık meslek ve emek örgütleri, siyah çelenk koymak için Sağlık Bakanlığı’nın önünde toplandı. Çelenk bırakılmasına izin vermeyen polis, sağlık çalışanlarının çelengine el koydu. “Süresiz iş bırakmayı” dile getirerek oturma eylemi yapan hekimler ve sağlık çalışanları eylemi, bakanlık binasına arkalarını dönerek yaptıkları alkışlı protestoyla sonlandırdı.

Ankara Tabip Odası, Ankara Aile Hekimleri Derneği, Tabip-Sen, İnsan Hakları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara Psikiyatri Derneği ve Ankara Diş Hekimleri Odası üyeleri, sağlıkta şiddetin önlenmemesini protesto etmek için Sağlık Bakanlığı’na siyah çelenk bırakmak istedi. Polis çelenge el koyduktan sonra hekimler ve sağlık çalışanları ile polis arasında tartışma yaşandı.

“Ekrem Bey’in parasını da iade edecek misiniz?

Polislerle doktorların görüşmesi sürerken bir polis memuru, “Çelengin parasını vereceğiz” dedi. Bunun üzerine bir doktor ise tepkisini, “Ekrem Bey’in parasını da iade edecek misiniz?” diyerek gösterdi. Doktorlara, “Kalabalığı polisle çatışmak için mi topluyorsunuz” diyen polis, hekimleri provokasyon yapmakla suçladı.

Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca bina önündeki sağlık çalışanları sloganlar atarak eyleme devam etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı istifaya çağıran hekimler, Emniyet’i de sırtlarını dönerek protesto etti. Alkışlı protestonun ardından Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Onur Erden bir konuşma yaptı.

Eylem alkışlı protestoyla sona erdi

“Gerekli önlemleri almazsanız biz alacağız ve süresiz iş bırakacağız” diyen sağlık çalışanları ve hekimler, saygı duruşunun ardından oturma eylemine başladı. Yaklaşık yarım saat süren eylemin ardından foruma geçildi. Kendi aralarındaki konuşmaların ardından hekimler ve sağlık çalışanları, bakanlık binasına arkalarını dönerek yaptıkları alkışlı protestoyla eylemi sonlandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.