Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (22): İlter Türkmen’in ardından | Türk diplomasisi nereden nereye?

Türkiye’nin diplomasi tarihine geçen büyükelçilerden, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından 21 Eylül 1980-31 Aralık 1983 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen İlter Türkmen, 94 yaşında hayatını kaybetti. Türkmen’in vefatının ardından birçok siyasetçi, diplomat ve akademisyen kendisini “Hariciye’nin sembol isimlerinden biri” olarak nitelendirdi. 

Kordiplomatik’in bugünkü bölümünde Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür sordu, emekli büyükelçiler Selim Kuneralp ve Daryal Batıbay, İlter Türkmen’in kendileri için ne anlam ifade ettiğini anlattı. Diğer yandan programda değişen ve dönüşen Türk diplomasisi de değerlendirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.