Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ATK, Aysel Tuğluk için üçüncü kez “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi | Medyascope’a konuşan avukat Serdar Çelebi: “Bu şekilde hasta olan birinin cezaevinde kalma ihtimali yok”

Kocaeli’deki Kandıra F Tipi Cezaevi’nde altı yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’a demans hastalığı teşhisi konulmasına rağmen Adli Tıp Kurumu (ATK) üçüncü kez Cezaevinde kalabilir” raporu verdi. Karara şerh koyan üç üye, Tuğluk’un üç ay boyunca cezaevinde gözlemlenmesi gerektiğini savundu. Tuğluk’un avukatlarından Serdar Çelebi, Medyascope’a yaptığı açıklamada, “Bu şekilde hasta olan birinin cezaevinde kalma ihtimali yok. Birebir görüyoruz, yemek yemeyi, giysi giymeyi unutuyor” dedi.

ATK, “demans” teşhisi konulmasına rağmen tahliye edilmeyen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için bir kez daha “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi. ATK 3. İhtisas Kurulu’na günübirlik götürülen Tuğluk hakkında verilen rapora üç üye muhalefet şerhi koydu ve Tuğluk’un cezaevinde üç ay izlenmesi gerektiğini savundu.

Raporu Medyascope’a değerlendiren Tuğluk’un avukatlarından Serdar Çelebi, “Aysel Tuğluk ile ilgili verilen rapor, ATK’nın daha önce verdiği pratiğin bir devamıdır. Bu şekilde hasta olan birinin cezaevinde kalma ihtimali yok. Birebir görüyoruz, yemek yemeyi, giysi giymeyi unutuyor. Dolayısıyla teşhisi konulmuş bir hastalıktan söz ediyoruz. ‘Cezaevinde üç ay gözlemlenmelidir’ diye muhalefet şerhi koyan üç üye var. Onlar raporda bile adı yazılmayan teşhis ile ilgili bir gözlem yapılmasını istiyorlar. Hastalığın belirtileri olduğunu kabul ediyorlar ama onlarda topu taca atarak sorumluluk almak istemiyorlar” diye konuştu.

Tuğluk’un avukatlarından Reyhan Yalçındağ Baydemir de yaptığı yazılı açıklamada kararı eleştirdi. Tuğluk için verilen raporu, “bilimle, etikle, ahlak ile vicdan ile alakası olmayan bir rapor” olarak nitelendiren Baydemir, “Maalesef geçici bir süreyle bile müvekkilimizin cezasının infazının ertelenmesi gerçekleşmediği için insan onuruna yakışır bir şekilde tedavi de ettiremiyoruz. Bütün bu girişimlerimiz ATK’nın imzacısı olan hekimlerin bakış açılarına çarpıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.