Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netflix ve Microsoft güçlerini birleştirdi: Reklam destekli daha ucuz bir abonelik planı sunulacak

2011 yılından bu yana abone sayısında ilk kez bir kayıp yaşayan Netflix, “fiyata duyarlı kesimler” için reklam içeren daha ucuz bir abonelik hizmetini hayata geçirmek amacıyla Microsoft ile işbirliği yapma kararı aldığını açıkladı.

Dijital yayın platformu Netflix, teknoloji ve satış ortağı olarak anlaştığı Microsoft ile daha ucuz ve reklam destekli bir abonelik planı sunmak için işbirliği yapma kararı aldığını açıkladı. Böylece Netflix, müşterilerine daha ucuz bir abonelik planı sunmak için reklam gösterecek bir ek plan yaratmayı hedefliyor.

Netflix Baş İşletme Görevlisi Greg Peters yaptığı açıklamada Netflix ve Microsoft’un işbirliğini şu sözlerle duyurdu:

“Microsoft, reklam destekli yeni bir teklif oluşturmak için birlikte çalışırken tüm reklam ihtiyaçlarımızı destekleme konusunda kanıtlanmış bir yeteneğe sahip. Daha da önemlisi, Microsoft, hem teknoloji hem de satış tarafında zaman içinde yenilik yapma esnekliğinin yanı sıra üyelerimiz için güçlü gizlilik korumaları sundu.”

Microsoft CEO’su Satya Nadella ise Netflix’in kendilerini teknoloji ve satış ortağı olarak seçmesinden duyduğu heyecanı dile getirdi.

Fiyatlar belli değil

Şirket, söz konusu yeni hizmet için müşterilerden ne kadar ücret almayı planladığını ise henüz açıklamadı.

10 yılı aşkın bir sürenin ardından nisan ayında ilk kez abone kaybı bildiren şirketin hisselerinin de düşmesinin ardından Netflix, düşük bütçeli kesimler için bir ek plan sunma fikrini gündemine almıştı.

Netflix Genel Müdürü Ted Sarandos, geçen ay şirketin fiyata duyarlı kitlelere hitap etmenin yollarını bulmak için diğer işletmelerle görüştüğünü söylemişti. 

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.