Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlıkta şiddete karşı yeni önlem: Kapı güvenlik sistemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önlemek için ülke genelindeki 24 hastanenin kapılarına güvenlik sistemlerinin kurulacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün (14 Temmuz) yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı yeni önlemler alınacağını duyurdu. Koca, Twitter hesabından “Sağlık kurumlarımızın güvenliği için, giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı Güvenlik Sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak” paylaşımında bulundu.

Koca, “Bir doktorun, ‘Bu hasta da sancıları hak ediyor’ dediği duyulmuş mu? “Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor” cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.