Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Halk ayaklanması ve istifa çağrıları karşısında daha önce iki kez görevi bırakacağını açıklayan Sri Lanka Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, eylemlerin başlamasından beş gün sonra istifasını sundu.

Halkın ekonomik kriz sebebiyle ayaklandığı Sri Lanka’da, Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, gösterilerin başlamasından beş gün sonra resmi olarak istifasını sundu. Alınan bilgilere göre Rajapaksa istifasını e-posta yoluyla parlamento sözcüsüne iletti.

Halk kutlama yapmaya başladı

İstifa haberinin duyulmasının ardından Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da halk, havai fişeklerle kutlama yapmaya başladı.

Sri Lanka’da ne olmuştu?

Derin bir ekonomik krizin yaşandığı ve protestoların aylardır sürdüğü Sri Lanka’da protestocular başkanlık konutunu kuşatmış ve Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa konutu terk ederek kaçmıştı.

AFP haber ajansına konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi Devlet Başkanı Rajapaksa’nın hükümet binasını terk ettiğini ve nerede olduğunun bilinmediğini aktarmıştı.

Rekor seviyede enflasyon

Sri Lanka Merkez Bankası (CBSL), rekor seviyeye ulaşan yurt içi enflasyonla mücadele etmek ve temel talep artışını kontrol altına almak amacıyla geçen perşembe (7 Temmuz) faiz oranlarını bir puan artırdığını açıklamıştı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa da ekonomik krizle mücadele eden ülkesine kredi desteği talep etmek için geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.