Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Staj yaptığı Rixos Otel’de oğlu ölen Murat Oğraş: “Fettah Tamince olayı kapatmamız için para teklif etti”

İş insanı Fettah Tamince’ye ait Rixos Otel’de 2011 yılında staj yaparken otelin havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, Tamince’nin olayı kapatması karşılığında kendisine para teklif ettiğini söyledi. 

Haber: Cansu Timur & Furkan Erdem

Antalya’daki Rixos Otel’de 2011 yılında zorunlu staj yaptığı sırada otelin boş havuzunda ölü bulunan ve yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiği tespit edilen Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, bugün Ankara’da Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, Oğraş’a 100 metre ileride açıklama yapabileceğini söyledi. Polisin gösterdiği yerde açıklama yapan Oğraş, Antalya’da 2011 yılında oğlunun zorunlu staj nedeniyle Tamince’nin otelinde çalışmaya başladığını, beş aylık zorunlu stajın bitimine 15 gün kala ise öldürüldüğünü ileri sürdü. 

“Savcı yüzüme bakmakta tereddüt ediyor”

Dosyanın kapatılmak istendiğini iddia eden Oğraş, “Açılan dava katillerin bilinmesine rağmen hâlâ sonuçlanmadı. Dosya savcısı polise verdiği talimatların hiçbirini yaptıramıyor. Savcı benimle konuşurken yüzüme bakmakta tereddüt ediyor. Vicdanen çok rahatsız. Hakarete varan konuşmalarıma hiçbir karşılık vermeden beni yolcu ediyor. Çünkü o da biliyor. Bizi yönettiğini zanneden hükümet gittikten sonra oğlumun katillerinin yargı önünde hesap vereceğini biliyor” diye konuştu. 

Tamince toplantıya çağırdı, para teklif etti 

Rixos Oteli’nin sahibi Fettah Tamince’nin geçen yıl kendisi ile görüşmek istediğini, avukatlarının da bulunduğu toplantıda kendisine para teklif edildiğini öne süren Oğraş, şunları söyledi:

“Her şeyin mahkemede çözülemediğini belirterek el altından bana para teklif etti. Fakat ben tepki göstererek toplantıdan ayrıldım. Tepkimden rahatsız olan Tamince hakkımda hakaret davası açtı. Benim adalet mücadelem sürecektir. Dosyada oğlumun öldürüldüğü ve katillerin kim olduğu yazmaktadır. Gün gelecek herkes hesap verecek.”

“2011’de de 1 milyon para teklif edilmişti”

Oğlunun cenazesinden sonra da kendisine para teklif edildiğini belirten Oğraş, “Oğlumun cenazesinden iki gün sonra evimize gelen kişiler alenen bize basında otelin isminin kullanılmaması için 2011’de 1 milyon lira para teklif etti. Ben evimden kovdum ve dosyanın savcısına bunları anlattım. Bu kişilerle ilgili de takipsizlik kararı verildi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.