Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Guardian yazarları, 2022 Wimbledon Tenis Turnuvası’nın “en”lerini seçti

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası geride kaldı. Tek kadınlarda büyük bir sürprize imza atan Elena Rybakina şampiyon olurken, tek erkeklerde de Novak Djokovic 21’inci Grand Slam’ini kazandı. Rafael Nadal ise sakatlığı sebebiyle yarı finalde turnuvaya veda etti. İngiltere’nin en prestijli gazetelerinden The Guardian, geride kalan turnuvanın “en”lerini seçti. Medyascope Spor Servisi olarak sizin için çevirdik.

The Guardian yazarı Tumaini Carayol’e göre “en”ler

En iyi vuruş: Novak Djokovic’in Jannik Sinner karşısında kayarak çapraz korta yaptığı backhand ve sonrasında kortun üzerinde uçarak sevinci.

En iyi karşılaşma: Nick Kyrgios-Stefanos Tsitsipas arasında oynanan karşılaşma gördüğüm en kaotik eşleşmelerden birisiydi. Kyrgios, Tsitsipas’ın aklına girdi ve Yunan tenisçi, Kyrgios’a topla vurmaya çalıştı. Basın toplantıları da hararetliydi.  

En büyük hayal kırıklığı: Rafael Nadal’ın bu kadar hazır şekilde Wimbledon’a geldikten sonra yarı finalde Nick Kyrgios’a karşı karın sakatlığı nedeniyle sahaya çıkamaması. Matteo Berrettini’nin de koronavirüs geçirerek turnuvaya katılamaması büyük talihsizlik oldu. 

En iyi hikaye: Ons Jabeur’un Grand Slam finaline çıkması ve bu başarıyı gösteren ilk Afrikalı kadın olması. Sahadaki duruşu ve maç sonu açıklamalarıyla da birlikte ne kadar hoş bir insan olduğunu göstermesi başarısını daha da anlamlı kıldı. Finalde Rybakina’ya kaybettikten sonraki basın toplantısı tenis severler için çok kıymetliydi.

2023’ten beklenti: 40 yaşını aşmış efsaneler Roger Federer, Serena Williams ve Venüs Williams’ın son bir kez Wimbledon’da mücadele ettiğini görmek. 

The Guardian yazarı Barney Ronay’e göre “en”ler

En iyi vuruş: İlk turda veda eden Benoit Paire’in küçümseyici bir şekilde kullandığı backhand slice’ı. Sonrasında menajerine güneşin varlığından şikayet etmesi.

En iyi maç: Serena Williams-Harmony Tan müsabakası. Garip stiller ama mükemmel eşleşme ve büyük drama.

En büyük hayal kırıklığı: Nadal’ın sakatlığı sebebiyle Kyrgios’a karşı yarı final mücadelesine çıkamaması.

En iyi hikaye: İsmi açıklanmayan antrenörün yemek ödeneğini doldurmak için bir günde 26 adet yoğurtlu içecek alması.

2023’ten beklenti: Rus tenisçilerin tekrardan burada olması. Herkesin aklı başında ve her şey yoluna girecek. 

The Guardian yazarı Simon Chambers‘a göre “en”ler

En iyi vuruş: 
Djokovic’in backhand’i burada olabilirdi fakat Jabeur’un Tatjana Maria’ya karşı top arkasındayken spin atarak vurduğu yarım volesi olmalı. Tek hayal kırıklığı rallinin sonunda puanı kazanamamasıydı. 

En iyi maç: Kyrgios-Tsitsipas sadece taşıdığı dramadan dolayı en iyi maç olmalı. Yoğundu bazen tansiyon da yükseliyordu ama kaliteliydi. Keşke beş sete uzasaydı.

En büyük hayal kırıklığı: Nadal’ın sakatlığı sebebiyle yarı final mücadelesinden çekilmesi. Onu Kyrgios’a karşı oynarken görmek harika olurdu.

En iyi hikaye: Tatjana Maria’nın yarı finale yükselmesi. İkinci kızının doğumundan sonra her zamankinden daha iyi oynadı. Turnuvada sıralama puanı alınsaydı daha iyi olurdu ama burada kazandığı güven tekrar gelmesi için şans verdi.

2023’ten beklenti: Roger Federer’in tekrar burada izlemek. 41 yaşında bile sakatlık yaşamazsa kim kazanamayacağını söyleyebilir. Wimbledon Merkez Kortu’nun 100. yıl kutlamalarında görüldü ki seyirci de onu görmek için sabırsızlanıyor. 

The Guardian yazarı Kevin Mitchell’a göre “en”ler

En iyi vuruş: Yanlış zamanda yapılan yanlış bir vuruş olmasına rağmen, sayı ile sonuçlanan vuruşu seçeceğim. Kyrgios’un fileleri sıyıran vuruşunun Djokovic’i zorladığı vole, çığlık attıracak kadar iyiydi.

En iyi maç: Kyrgios-Tsitsipas eşleşmesi öfke nöbetleri ile dolu bir tiyatro idi. Eşleşme, mantıksız çatışmalar ile doluydu ve basın toplantıları da harikaydı. 

En büyük hayal kırıklığı: Merkez Kort’un çatısı. Açık havada bir yaz karnavalı olan turnuva bir TV stüdyosu etkinliğine dönüştü. 

En iyi hikaye: Harmony Tan’ın, Serena Williams’ı ilk turdan mağlup etmesi. 

2023’ten beklenti: Federer’in son kez geri gelmesi. Sue Barker ve John McEnroe’ya gelecek sezon Merkez Kort’a döneceğini söyledi.  

The Guardian yazarı Paul MacInnes‘a göre “en”ler

En iyi vuruş: Jabeur, Maria’ya karşı yarı finalde en iyi şutların kolajını yaptı. Ancak Tunuslu ismin 360 derece spin atarak yaptığı drop shot hepsinden özeldi. Ama sayıyı alamadı.

En iyi karşılaşma: Nadal’ın Taylor Fritz’e karşı sakatlığına rağmen geri dönüş yaparak karşılaşmayı kazanması. 36 yaşında sakatlıkla 2-1 geriye düştüğü karşılaşmada geri gelmesi ve mağlup olmayı kabullenmeyerek karşılaşmayı kazanması izleyenler adına olağanüstüydü. Onun olduğu dönemde yaşadığımız için ne kadar şanslı olduğumuzun bir hatırlatıcısıydı. 

En büyük hayal kırıklığı: Turnuvada iz bırakması gereken isimler vardı ve hayal kırıklığı yaratarak ayrıldılar. Felix Auger-Aliassime, Iga Swiatek, Carlos Alcaraz ve Emma Raducanu.

En iyi hikaye: Jabeur… Bu bir sır değil kuşkusuz, Tunuslu raket dünya 5 numarası ancak damga vurduğu ve tarih yazdığı Grand Slam turnuvası bu oldu.

2023’ten beklenti: Raducanu’nun sonuna kadar gitmesi. Zayıf yanlarının üzerine gitmeye odaklanmış genç bir kadın. Onu Wimbledon’da Flushing Meadow’daki formunda görmek harika olurdu.

Kaynak: The Guardian

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.