Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu: 15. etabın ardından

Fransa Bisiklet Turu’nun Rodez-Carcassonne arasında koşulan 202.5 kilometrelik 15. etabını Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen kazandı.

Fransa Bisiklet Turu’nun Rodez-Carcassonne arasında koşulan 202.5 kilometre uzunluğundaki 15. etabını Alpecin-Deceuninck takımından 24 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta Jumbo-Visma takımından Belçikalı yeşil mayolu Wout van Aert ikinci sırayı alırken, Trek-Segafredo takımından Danimarkalı Mads Pedersen üçüncü oldu. 

15. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle:

46 kilometre kala: 
Cofidis takımından Benjamin Thomas tırmanış zirvesindeki 2 puanı alıyor. B&B Hotels-KTM takımından Alexis Gougeard da atağını yapıyor.

36 kilometre kala: Michael Matthews’ün önderliğinde Team BikeExchange-Jayco takımı tempo yapıyor. Peloton ile aralarındaki fark 50 saniye.

25 kilometre kala: Thomas ve Gougeard’ın avantajı 30 saniyeye düştü. Team BikeExchange-Jayco takımı Dylan Groenewegen’i sprinte taşıyabilmek için çalışmaya devam ediyor. 

20 kilometre kala: Lider ikilinin etabı almak için hâlâ şansı var. Ancak birlikte çalışmaya devam etmeleri gerekiyor.

10 kilometre kala: İniş bölümünde Ineos Grenadiers pelotonun önünde tempo yapıyor. Kaçan Fransız ikilinin 25 saniyelik avantajı devam ediyor. 

5 kilometre kala: Ineos Grenadiers ve Jumbo-Visma yaptığı tempo ile birlikte kaçış ikilisine artık görüş mesafesindeler. 

Son kilometre: Kaçıştaki Benjamin Thomas yakalanmak üzere ancak mücadeleyi bırakmıyor. 450 metre kala Jasper Stuyven takım arkadaşı Mads Pedersen için çalışmaya devam ediyor. Wout van Aert ve Jasper Philipsen de sprintte iddialı. Fotofinişte belli olan etabı Jasper Philipsen kazanıyor. Wout van Aert ikinci, Mads Pedersen ise üçüncülüğü alıyor.

Etap galibini belirleyen fotofiniş: 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

15. etabın özeti:

15. etabın ardından oluşan mayo tablosu:

Öte yandan Primoz Roglic sakatlığı sebebiyle turdan çekildiğini açıkladı. Sarı mayolu Jonas Vingegaard önemli yardımcılarından birini kaybetmiş oldu:

Tur bugünkü dinlenme gününün ardından yarın Carcassonne-Foix arasında koşulacak 178.5 kilometre uzunluğundaki 16. etap ile devam edecek.

16. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.