Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde heyecan sona erdi: Filenin Sultanları dördüncü oldu – İtalya tarihindeki ilk Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaştı

FIVB Voleybol Milletler Ligi bronz madalya maçında Sırbistan’a 3-0 mağlup olan A Milli Kadın Voleybol Takımı turnuvayı dördüncü tamamladı. Final mücadelesinde ise Brezilya’yı 3-0 ile geçen İtalya şampiyon oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı üçüncülük maçını kaybetti

Ankara Spor Salonu’nda dün oynanan bronz madalya mücadelesinde Sırbistan’a 25-27, 17-25 ve 24-26’lık setlerle 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları turnuvayı dördüncü sırada tamamladı. 

Karşılaşmanın ilk seti karşılıklı sayılarla başlarken, Ay-Yıldızlılar teknik molaya 12-11’lik üstünlükle girdi. Eda Erdem’in servis turunda 18-16’lık üstünlüğü yakalayan Filenin Sultanları, Sırbistan’a mola aldırdı. Mola dönüşü 19-19’luk eşitliği yakalayan Sırbistan setin sonlarında yakaladığı üstünlükle ilk seti 27-25 kazanarak 1-0 öne geçti. 

İkinci sete de hızlı başlayan Sırbistan teknik molaya 12-7’lik üstünlükle girdi. Mola sonrasında da basit hatalarla rakibine sayı veren millilerimiz 18-11 geri düştü. Koç Giovanni Guidetti’nin molası sonrasında da üstünlüğünü koruyan Sırbistan setten 25-17 galip ayrıldı ve durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sette ise Sırbistan 9-6 üstünlüğü yakalayınca koç Guidetti molasını kullandı. Moladan sonra da avantajını sürdüren Sırbistan teknik molaya 12-8’lik üstünlükle girdi. Teknik molanın ardından ivme yakalayan millilerimiz önce skoru 19-19’da eşitledi ve ardından 22-21 öne geçti ve rakibine mola aldırdı. Mola sonrasında Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt’un sayılarıyla 24-23 öne geçen Filenin Sultanları set sayısı için servis kullandı. Sırbistan ise setin sonunda üst üste aldığı 3 sayı ile seti 26-24, karşılaşmayı da 3-0 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Filenin Sultanları ise Milletler Ligi’ni dördüncü tamamladı.

Sırbistan’da Sara Lozo 19 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Bianka Busa 14 ve Ana Bjelica 12 sayı kaydetti. Milli takımda ise Ebrar Karakurt’un 14, Zehra Güneş’in 13 ve Eda Erdem’in 10 sayısı yeterli olmadı. 

Zehra Güneş’in karşılaşma sonrası açıklamaları:

Koç Giovanni Guidetti’nin paylaşımı: “Teşekkürler Ankara! Sonsuz desteğiniz için teşekkür ederiz. Her zamanki gibi harikaydınız, biz değildik! Özür dilerim.”

FIVB Milletler Ligi’nde şampiyon İtalya

Ankara Spor Salonu’nda oynanan FIVB Milletler Ligi final karşılaşmasında Brezilya’yı 25-23, 25-22 ve 25-22’lik setlerle 3-0 mağlup eden İtalya şampiyon oldu. Gök mavililer, tarihindeki ilk Milletler Ligi şampiyonluğu sevincini yaşadı.

İtalya’da VakıfBank’ın yeni transferi Paola Egonu 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Caterina Chiara Bosetti 11 sayı kaydetti. Brezilya’da ise Kisy Nascimento 14, VakıfBank’ın yıldızı Gabi Guimares’in de 11 sayısı yeterli olmadı. 

Milletler Ligi’nin MVP’si ve en iyi pasör çaprazı Paola Egonu olurken, Alessia Orro (İtalya) en iyi pasör, Monica de Gennaro (İtalya) en iyi libero seçildi. En iyi orta oyuncular Ana Carol (Brezilya) ve Jovana Stevanovic (Sırbistan), en iyi smaçörler ise Caterina Bosetti (İtalya) ve Gabi Guimares ( Brezilya) oldu.

MVP Paola Egonu’nun ışık hızıyla giden smacı:

İtalya’ya şampiyonluğu getiren blok:

Paola Egonu’nun açıklamaları:

Marina Lubian’ın açıklamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.