Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu: 20. etabın ardından – Jonas Vingegaard şampi

Fransa Bisiklet Turu’nun Lacapelle-Marival-Rocamadour arasında koşulan, bireysel zamana karşı 20. etabını Jumbo-Visma takımından Wout van Aert kazandı. Yine Jumbo-Visma takımından sarı mayolu Jonas Vingegaard, genel klasmanda herhangi bir etkiye yol açmayacak son etap öncesinde, genel klasman şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi.

Fransa Bisiklet Turu’nun Lacapelle-Marival-Rocamadour arasında koşulan 40.7 kilometre uzunluğundaki, bireysel zamana karşı, 20. etabını Jumbo-Visma takımından 27 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Wout van Aert kazandı. Jumbo-Visma takım halinde bu turdaki altıncı etap galibiyetini elde ederken, yeşil mayolu van Aert ise bu yılki üçüncü, kariyerindeki dokuzuncu Fransa Bisiklet Turu etap galibiyetini elde etmiş oldu. Jumbo-Visma takımından sarı mayolu Danimarkalı bisikletçi Jonas Vingegaard 19 saniye farkla ikinci sırayı alırken, son etapta büyük bir aksilik yaşamazsa genel klasman şampiyonluğunu da büyük ölçüde garantiledi. UAE Team Emirates takımından Sloven bisikletçi Tadej Pogacar ise 27 saniyelik farkla üçüncü sırayı elde etti.

20.etabın profili

Etabın son anlarında takım arkadaşı Wout van Aert’ın etabı kazanması için temposunu kesen Jonas Vingegaard sarı mayonun da mutluluğunu yaşıyor:

Vingegaard, finişin ardından kızı ve sevgilisiyle sarı mayoyu kutluyor, Wout van Aert gözyaşlarını tutamıyor:

Wout van Aert: “Çok duygulandım. Bugün takım halinde turu kazandık bu çok özel. Hem etabı hem de sarı mayoyu kazanmak bizim için rüya gibi bir senaryoydu. Jonas Vingegaard çok güçlü ve çok iyi bir adam. Onunla aynı takımda olduğum için gururluyum. Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Harika üç hafta geçirdik.”

Jumbo-Visma takımının sevinci:

Etapta ilk 10 sıra ise şöyle şekillendi:

Paris’te koşulacak son etap öncesinde genel klasman ilk 10:


20. etabın ardından oluşan mayo tabloları:

Jonas Vingegaard: “Rüya gibi bir gün. Gerçekten bu inanılmaz. Bisikletteki en büyük yarışı kazandık. Geçen yıldan beri hep kazanabileceğimi düşündüm. Çok mutluyum.”

Son iki turun şampiyonu, bu yıl ikincilikle yetinen Tadej Pogacar: “İniş ve çıkışlarla dolu üç hafta oldu ama Jonas ile güzel rekabet ettik. Bu rekabet önümüzdeki yıllarda da güzel olacak!”

Wout van Aert ayrıca turda Super-Combative (Süper Savaşçı) Bisikletçi ödülünü de kazandı:

Tur bugün, Paris La Defense Arena-Paris Champs-Elysees arasında koşulacak 115.6 kilometre uzunluğundaki 21. ve son etap ile tamamlanacak.

21. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.