Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Fransa Bisiklet Turu sona erdi: Jumbo-Visma takımı tura damgasını vurdu – Genel klasmanda şampiyon Jonas Vingegaard

Fransa Bisiklet Turu’nun 21. ve son etabını Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen kazandı. Genel klasmanda ise Jumbo-Visma takımından Jonas Vingegaard şampiyon oldu.

Fransa Bisiklet Turu’nun Paris La Defense Arena- Paris Champs-Elysees arasında koşulan 115,6 kilometre uzunluğundaki son etabını Alpecin-Deceuninck takımından 24 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Jasper Philipsen kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta, Team BikeExchange Jayco takımından Hollandalı bisikletçi Dylan Groenewegen ikinci sırayı alırken, Intermarchee-Wanty-Gobert-Materiaux takımından Norveçli Alexander Kristoff üçüncü sırayı elde etti. 

21. etabın profili

Son kilometrede yaşananlar:

Jasper Philipsen’in galibiyet coşkusu:

21. etabın özeti:

Jumbo Visma, 2022 Tour de France’ı domine etti

Öte yandan tura Jumbo Visma takım halinde damgasını vurdu. Genel klasmanda Jumbo-Visma takımından Danimarkalı Jonas Vingegaard 79 saat 33 dakika 20 saniyelik derecesiyle şampiyonluğu kazanırken, Dağların Kralı klasmanında da ilk sırayı elde etti. Yine Jumbo-Visma takımından Belçikalı Wout van Aert Sprint klasmanında ilk sırayı elde ederek yeşil mayoyu kazanırken, takım halinde de toplam altı etap galibiyetine uzandı (3 Wout van Aert, 2 Jonas Vingegaard, 1 Christophe Laporte). Van Aert ayrıca Super-Combative (süper savaşçı) bisikletçi ödülünün de sahibi oldu.

Jumbo-Visma takımı zaferini finişi hep birlikte geçerek kutladı:

Şampiyon Jonas Vingegaard’ın mayo koleksiyonu:

Yeşil mayolu Wout van Aert:

Son iki yılın genel klasman şampiyonu UAE Team Emirates takımından 23 yaşındaki Sloven bisikletçi Tadej Pogacar ise Vingegaard’ın 2 dakika 43 saniye gerisinde genel klasmanı ikinci sırada tamamladı. Pogacar gençler klasmanında da ilk sırayı alarak beyaz mayonun sahibi oldu. 

Ineos Grenadiers takımından 36 yaşındaki Galli bisikletçi Geraint Thomas ise 7 dakika 22 saniyelik farkla genel klasman üçüncüsü oldu. 

Genel klasman podyumu:

Genel klasmanda ilk 10 sıra ise şöyle:

Takımlar klasmanında ise Ineos Grenadiers takımı şampiyon oldu.

Şampiyon Vingegaard konuşması esnasında seyirciden büyük destek aldı:

Danimarka’nın efsanevi kalecisi Peter Schmeichel da vatandaşının başarısına sessiz kalamadı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.