Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Fransa GP’de damalı bayrağı ilk sırada Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 12. yarışı, Fransa’nın ev sahipliğindeki 5,842 kilometrelik Circuit Paul Ricard Pisti’nde 53 tur olarak pazar (24 Temmuz) günü koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 12. yarışı Fransa’nın Circuit Paul Ricard Pisti’nde düzenlendi. Yarışa en önde başlayan Ferrari takımının Monakolu pilotu Charles Leclerc, ilk sırada götürdüğü yarışın 18. turunda aracının kontrolünü kaybederek bariyerlere çarptı ve yarış dışı kaldı.

Leclerc’in yarış dışı kalmasıyla liderliği alan Red Bull’dan Max Verstappen, bu fırsatı iyi değerlendirdi ve doğru lastik stratejisinin de yardımıyla yarışı ilk sırada tamamladı. Sezonun yedinci birinciliğine 1.30.02.112’lik derecesiyle rahat bir yarışın ardından ulaşan Hollandalı pilot, pilotlar klasmanında açık ara liderliğini sürdürdü.

Kariyerinin 300’üncü Formula 1 yarışına çıkan Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton liderin 10.587 saniye arkasında ikinci, takım arkadaşı ve vatandaşı George Russell ise liderin 16.495 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Lider durumdaki Charles Leclerc’in bariyerlere çıkışı:

Yarışa 10 sıra grid cezası ile başlayan Carlos Sainz’ın, Sergio Perez’i geçerek üçüncülüğe yükseldiği an:

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 Fransa Grand Prix’si puan alan pilotlar:

Max Verstappen’in zafer pozları:

Pilotlar klasmanı lideri Verstappen, puanını 233’e çıkardı. Leclerc 170 puanla ikinci, Sergio Perez ise 163 puanla üçüncü sırada yer aldı:

Formula 1 markalar klasmanı:

Sezonun 13. yarışı Macaristan Grand Prix’si, 31 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.