Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuveyt emiri, oğlunu yeni başbakan olarak atadı

Kuveyt Emiri Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın büyük oğlu Şeyh Ahmed Nevaf el-Ahmed es-Sabah, Kuveyt’in yeni başbakanı oldu. Geçen yıl babasının anayasal yetkilerinin bazılarını devralan Veliaht Prens Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın yayımladığı emirlik kararnamesi ile Şeyh Ahmed Nevaf, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Kuveyt Emiri Şeyh Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın büyük oğlu Şeyh Ahmed Nevaf el-Ahmed es-Sabah, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi. 

Geçen yıl Kuveyt Emiri Şeyh Nevaf el-Ahmed’in anayasal yetkilerinin bazılarını devralan Veliaht Prens Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, dün (24 Temmuz) yayımladığı emirlik kararnamesi ile Şeyh Ahmed Nevaf’tan yeni hükümeti kurmasını ve onaylanması için Emir’e sunmasını istedi.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Şeyh Ahmed Nevaf, daha önce başbakan yardımcılığı ve içişleri bakanlığı görevlerini yürütüyordu.

Kuveyt’in yeni başbakanı Şeyh Ahmed Nevaf kimdir?

60’lı yaşlarının sonlarında polis teşkilatında göreve başlayan ve ardından içişleri bakanlığına giren Şeyh Ahmed Nevaf, babası Emir Şeyh Nevaf el-Ahmed’in 2020’de iktidara gelmesinin ardından ulusal muhafızların başkan yardımcılığına atanmıştı.

Şeyh Ahmed Nevaf, bakanların seçilmiş parlamento tarafından “keyfi” olarak sorgulanmasını protesto etmek için istifa eden dönemin savunma bakanının yerine, geçen mart ayında içişleri bakanı ve başbakan yardımcısı olarak atanmıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.