Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: ODTÜ’de göz göre göre tırmanan gerilim kötü yönetiliyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, öğrencilere bir mail atarak bu yılki mezuniyet töreninin “güvenlik sebepleri nedeniyle” Devrim Stadyumu’nda yapılmayacağını duyurmuştu. Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta çıkan yazısında, Rektör Verşan Kök’ün kararıyla iptal edilen mezuniyet törenini değerlendirdi:

Okuyun: ODTÜ Rektörlüğü, mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda yapılmayacağını açıkladı

“Rektörlük açıklamasında ODTÜ’nün ‘kıymetli bütünlüğü’ ve ‘kurumsal saygınlığını’ korumaktan söz edilmesi üzerinde ayrıca duruluyor. ODTÜ’de seçilmiş bir öğrenci temsilcisi, ÖTK üyeliği yapmış olmanın da 2018’de (Rektör Kök’ün de önerisiyle) okul senatosu kararıyla Takdir Ödülü’ne layık görülmüş olmanın da bana yüklediği bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Bu sorumluluk, ODTÜ’nün -bütün bileşenleriyle- bütünlüğü ve saygınlığı savunmanın yolunun düşünce zenginliği, bilimsel kalitesini, kültürel çeşitliliği ve onlarca yılda oluşmuş geleneğini korumak için toplu mezuniyet töreninin her zaman olduğu gibi rektör ev sahipliğinde Devrim Stadı’nda yapılmasını savunmaktan geçtiğini gösteriyor. Bilimsel kaliteye gelince… Bundan 10 yıl önce ODTÜ dahil Türkiye’deki 10 üniversite dünyadaki ilk 500 sıralamasında yer alıyordu. Bugün hiç yok. Demek ki tepeden inmeci kararlar, baskı ve yasaklarla korunmuyor saygınlık.”

Okuyun: ODTÜ’den mezuniyet açıklaması: “Siyasetçileri üniversitemizin bağımsız iç işleyişine saygı duymaya davet ediyoruz”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.