Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finalin adı belli oldu: Fransa’yı 2-1 geçen Almanya, finalde ev sahibi İngiltere’nin rakibi

Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda, geçen çarşamba (27 Temmuz) oynanan Almanya-Fransa yarı final karşılaşmasının ardından finale yükselen takımlar belli oldu. Fransa’yı 2-1 ile geçen Almanya, finalde ev sahibi İngiltere ile karşılaşacak.

Almanya, Fransa’ya geçit vermedi

Milton Keynes Stadı’nda oynanan Almanya-Fransa yarı final mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, Alexandra Popp ve Merle Frohms’un kendi kalesine attığı gollerle 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. İkinci yarıda tekrar sahneye çıkan Alexandra Popp 76. dakikada bulduğu golle Almanya’yı finale taşıdı. Almanya finalde ev sahibi İngiltere’nin rakibi oldu. Final mücadelesi 31 Temmuz Pazar günü Türkiye saati ile 19.00’de Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

Geceye damgasını vuran kaptan Alexandra Popp’un golleri:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.