Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’da termal çukuruna düşen Avustralyalı turist ağır yaralandı

Avustralyalı bir turist, Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nın merkezindeki Rotorua’daki Whakarewarewa termal köyünde, patika üzerindeki iki metrelik deliğin aniden açılmasıyla çukura düştü.

Avustralyalı bir kadın, Yeni Zelanda’nın popüler bir turizm köyündeki patika yolda aniden açılan bir jeotermal çukuruna düştü ve ağır yaralandı. Kadın, Kuzey Adası’nın merkezindeki Rotorua’daki Whakarewarewa termal köyünün girişine yakın bir patikada aniden iki metre genişliğindeki fümerole (bir çeşit volkanik çukur) düştü.

Köyün yöneticisi Mike Gibbons, eşinin, kadının çukurdan çıkmasına yardım etmeye çalışırken yaralandığını söyledi. Olayın meydana geldiği yerin yakınındaki kişilerin de yardımı sonucu kadın çukurdan çıkarıldı. Bir metre derinliğindeki çukurun, son dönemlerde etkisini artıran yağmurlar nedeniyle açılmış olabileceği iddia ediliyor.

Kadının durumunun ciddiyetini koruduğu; eşinin durumunun da iyi olduğu belirtildi.

Genellikle 400 dereceye kadarki aşırı sıcaklıklarda buhar ve volkanik gazlar yayan jeotermal düdenlere fümerol adı veriliyor.

Whakarewarewa termal köyü, bir Māori köyü olmasının yanı sıra turistik bir cazibe merkezi. Bölgedeki jeotermal sıcak havuzlardan bazıları yüzmek ve banyo yapmak için kullanılırken, diğerleri ise yemek pişirmek için kullanılıyor.

Köy, yetkililer tarafından araştırma ve değerlendirme yapılıncaya kadar geçici olarak ziyarete kapatıldı.

Kaynak: Guardian 

Derleyen: Ali Ege Karadağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.