Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı: “İlhan İrem çok değerli bir insandı, hiçbir şekilde dik duruşundan taviz vermedi”

Usta sanatçı İlhan İrem, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan anma törenin ardından son yolcuğuna uğurlandı. İrem, AKM’deki törenin ardından Bebek Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra vasiyeti üzerine Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. İrem’in naaşı, AKM’de tam 10 dakika boyunca alkışlandı. 

Törene, İrem’in pek çok sanatçı dostunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, “Bu an itibariyle İlhan İrem, İstanbul’a emanettir. İstanbul’da, her türlü kendisini ve eserlerini yaşatmaya, onu özel konumunda hissettirmeye devam edeceğiz, diğer sanatçılarımızda olduğu gibi” dedi.  

Besteci Ali Kocatepe de İrem’in ardından, “Yeniliklere her zaman açıktı. Dualarımız seninle. Yolun aydınlık olsun. Güle güle arkadaşım” diye konuştu.

İlhan İrem’le bir anısını anlatan müzik yazarı Murat Meriç ise “Hep yanımızda oldu. 1978’de Çanakkale konserinde görmüştüm onu. Küpe taktığı için TRT’ye çıkarılmadı, Eurovision’a şarkısı gitti ama kendisi götürülmemişti. Ama duruşunu hiç bozmadı. İlhan İrem çok değerli bir insandı. Hiçbir şekilde dik duruşundan taviz vermedi. Çevre ve barış hareketinde hep öndeydi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.