Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Prens Charles, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ailesinden 1 milyon sterlin “bağış” aldı

Sunday Times’ın haberine göre Kraliçe Elizabeth’in oğlu Galler Prensi Charles’ın, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ailesinden 1 milyon sterlin “bağış aldığı” ortaya çıktı. Bin Ladin’in üvey kardeşleri tarafından yapılan bağış, Usame bin Ladin’in öldürülmesinden iki yıl sonra gerçekleşti.

Sunday Times gazetesinin haberine göre Prens Charles, 2011 yılında Pakistan’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından düzenlenen bir operasyon sonucu öldürülen El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in ailesinden 1 milyon sterlinlik bağış aldı.

Haberde, Charles’ın parayı Bakr bin Ladin’den aldığı belirtildi.

Söz konusu bağış, Usame bin Ladin’in iki üvey kardeşi tarafından, “Galler Prensliği Hayır Vakfı’na (PWCF)” yapıldı. Gazete, Galler Prensi Charles’ın ofisi Clarence House ve PWCF’deki danışmanların olumsuz görüş bildirdiğini fakat bağışın Prens Charles tarafından onaylandığını belirtti.

BBC ise Clarence House’un parayı kabul ederken kapsamlı bir inceleme yapıldığını ve mütevelli heyetinden onay alındığını yazdı. Ofis, BBC’ye verdiği demeçte “Konuyu farklı aksettirecek hiçbir çaba doğru değil” açıklamasında bulundu.

Usame bin Ladin, 11 Eylül 2001’de New York’ta meydana gelen terör saldırılarının emrini veren kişi olarak ilan edilmişti. 2011 yılında Pakistan’da öldürülene dek bin Ladin, ABD’nin en fazla aranan teröristler listesinin başında yer alıyordu. Suudi Arabistan kökenli ailesi de 1994 yılında bin Ladin’i nüfusundan çıkarmıştı.

Usame bin Ladin

Prens Charles geçen ay da gündeme gelmiş, Sunday Times gazetesi Prens Charles’ın eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim’den 3 milyon euro nakit para aldığını yazmıştı. Gazete paranın bir kısmının bavulda, bir kısmının spor çantada, diğer kısmının ise alışveriş poşetlerinde teslim edildiğini belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.