Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya hükümetinin hazırlattığı posterde bir skandal daha: Modelin protez bacağının kaldırıldığı ortaya çıktı

İspanya Eşitlik Bakanlığı’nın plaja giderken vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişelenen kadınları cesaretlendirmek için başlattığı kampanya posterinde yer alan İngiliz model Briton Sian Green-Lord’un protez bacağının protezinin kaldırıldığı ortaya çıktı.

İspanya Eşitlik Bakanlığı, plaja giderken vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişelenen kadınları cesaretlendirmek için bir yaz kampanyası başlatmıştı. “Bu bizim yazımız” sloganının kullanıldığı posterde, farklı bedenlere sahip beş kadının görüntüsü yer alıyordu.

Posterde en solda çiçekli bir mayo ile resmedilen Briton Sian Green-Lord‘un sol protez bacağının resimde değiştirildiği ve protezinin kaldırıldığı ortaya çıktı. 2013 yılında New York’ta geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybeden İngiliz model, yaşadığı hayal kırıklığını şu sözlerle anlattı:

“Şu anda hissettiğim öfkeyi anlatamam. Sinirden titriyorum ve çok kızgınım. Fotoğrafımı izinsiz kullanmak başka, bedenimi ve protez bacağımı değiştirmek başka. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim şey var, o da bunun çok yanlış olduğu.”

Cuma günü (29 Temmuz) de kampanya posterinde yer alan bir diğer İngiliz model Nyome Nicholas-Williams‘ın fotoğrafının kendisinden izinsiz kullanıldığı ortaya çıkmıştı. “Şaşırdım” diyerek yaşananlara tepki gösteren Nicholas-Williams, “Bu bir stok fotoğraf değil. Instagram için çektiğim bir fotoğraf. Fotoğrafı benden habersiz kullanmak kaba ve saygısızca” diye konuşmuştu.

Kampanyanın görselini hazırlayan illüstratör Arte Mapache ise söz konusu kullanımlara dair özür dilemiş ve fotoğrafların herhangi bir istismar amacı gütmediğini savunmuştu. Mapache, modellerin ilham kaynağı olduğunu göstermeyi amaçladığını ileri sürmüştü:

“Eylemlerinden kaynaklanabilecek zararları telafi etmenin en iyi yolunun, iş için aldığım parayı posterdeki modeller ile paylaşmak olduğuna karar verdim.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.