Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çekmeköy’deki park nöbetinde dokuz gözaltı: Polis tarafından yerde sürüklenen yurttaş “Artık yeter” diye bağırdı

İstanbul-Çekmeköy’deki Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan parkı yıkmak için belediyenin iki ay önce harekete geçmesinden sonra, bugün (2 Ağustos) bölgeye gelen çevik kuvvetleri ekipleriyle yurttaşlar arasında gerginlik yaşandı. Olayda dokuz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin dördü serbest bırakıldı.

AKP’li Çekmeköy belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’nde yer alan parkı yıkmak için iki ay önce harekete geçti. Vatandaşların tepki göstermesinin ardından yıkım çalışmaları 7 Haziran’da durduruldu. Çalışmalar, 8 Haziran’da tekrar başlarken ilçe halkı protestoya devam etti. Parka bugün (2 Ağustos) sabah saatlerinde iş makineleri girdi. Bölgeye çevik kuvvet ve ilçe zabıtasının gönderilmesiyle park çevresinde hareketlilik başladı. İş makinelerinin parka girmesine engel olmak isteyen yurttaşlar ve polis arasında gerginlik yaşandı. Olayda en az 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir yurttaş, “Yeter, artık yeter” diye bağırdı.

Canan Kaftancıoğlu: “Rant uğruna yapmadıkları yok!”

8 Haziran’da parkın önünde nöbet tutan vatandaşların yanına giden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Giderayak yeşil düşmanlığına ve rant kardeşliğine hala devam ediyorlar, nokta. Yaklaşık bir yıl önce, yine bir sitenin önünde çocukların oynadığı bir park akaryakıt alanı olarak belirlenmişti ve biz orada mahalleliyle beraber bir süreç yürüttük ve oradaki sürecimiz yürütmeyi durdurma kararı aldı. Orası şu an park. Ben size bir şey söyleyeyim. Burası da park olarak kalacak’’ demişti.

Bugün bölgede kazı çalışmalarının başlamasından sonra sosyal medyada olaya tepki gösteren Kaftancıoğlu, “Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinelerini sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler. Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok, ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!” paylaşımında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.