Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çekmeköy’de yıkım gerilimi – Vatandaştan AKP’li belediye başkanına: ‘’Bize bunu yapmayacaktın’’

İstanbul’un Çekmeköy ilçesindeki AKP’li belediyenin, Mehmet Akif Mahallesi’nde yer alan parkı yıkmak için bugün (8 Haziran) tekrar harekete geçmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Haber: Baran Yalçınkaya & Ali Deniz Çakır

Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkı yapılaşmaya açtı. Vatandaşların tepkisiyle dün durdurulan yıkım çalışmaları bu sabah saat 05.00’te yeniden başladı. Mahalle sakinleri yıkıma tepki gösterirken, olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Medyascope muhabirleri Baran Yalçınkaya ve Ali Deniz Çakır alanda vatandaşlarla konuştu. Çevrede yeşil alan kalmamasına öfkelenen bir vatandaş, ‘’Kızımın kaykay ya da bisiklet sürecek hiçbir yeri kalmadı. Bisikletini sattım, kaykay da kapıda duruyor. Zaten dibimizde Ulus Pazarı ve fazlası varken neden bir tane daha pazar alanı yapılıyor? Öbür tarafta pazar yerini kapatıp otoparka kiraya verdiler, şimdi de gözü buraya diktiler ama hiçbir şey yapamayacaksınız Ahmet Bey. Bize bunu yapmayacaktın. Eğer sen de Ahmet Poyraz’san, çık buraya gel, de ki: ‘Ben bunu yapıyorum, siz de buna mecbursunuz’. Gel buraya açıklama yap. Rizelisin ya, çık Rizeli gibi konuş” dedi.

Parkın yıkılmaması için mücadele eden vatandaşlar, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın açıklama yapmayacağını düşünüyor. Sabah 05.00’ten bu yana alanda olan bir vatandaş, yarın (9 Haziran) belediye binasının önüne gideceklerini ve Poyraz ile konuşmak için ısrarcı olacaklarını söyledi. 

Başka bir vatandaş ise‘ ’Kaymakam nerede, belediye başkanı nerede? Hiçbirini göremiyoruz. Bizim halk olarak istediğimiz tek bir şey var. Kaymakamı görmek istiyoruz, gerekirse valimizi görmek istiyoruz, gerekirse belediye başkanı olan sorumlu kişiyi burada görmek istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız” diye konuştu.

Kaftancıoğlu: “Giderayak yeşil düşmanlığına ve rant kardeşliğine hala devam ediyorlar”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun vatandaşların yanına gelmesiyle, çevik kuvvet ekibi inşaat alanının önünde konuşlandı. Burada bir açıklama yapan Kaftancıoğlu, ‘’Giderayak yeşil düşmanlığına ve rant kardeşliğine hala devam ediyorlar, nokta. Yaklaşık bir yıl önce, yine bir sitenin önünde çocukların oynadığı bir park akaryakıt alanı olarak belirlenmişti ve biz orada mahalleliyle beraber bir süreç yürüttük ve oradaki sürecimiz yürütmeyi durdurma kararı aldı. Orası şu an park. Ben size bir şey söyleyeyim. Burası da park olarak kalacak’’ dedi.

Video: Çekmeköy’de ilçenin en büyük ikinci parkı yıkılıyor | Mahalleli ve polis arasında arbede

Parti olarak imar sorunu yaşayan vatandaşların yanında olacaklarını söyleyen Kaftancıoğlu, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, hangi ilçede olursa olsun, hangi mahallede olursa olsun, hangi sokakta olursa olsun, vatandaşı hangi partiye oy vermiş olursa olsun, kimliği ne olursa olsun imar sorunuyla ilgili yaşadığı her sorunda, vatandaşın sorununu çözmek için yanındayız’’ diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.